Last news in Fakti

27 Октомври, 2021 23:00 5 508 3

Роналдо: Пробвах да купя клубове от Англия и САЩ преди да инвестирам в Реал Валядолид

  • роналдо-
  • реал валядолид

„Феномена“ признава, че не е имал финансовия ресурс, за да откупи някой от клубовете от Висшата лига

Роналдо: Пробвах да купя клубове от Англия и САЩ преди да инвестирам в Реал Валядолид - 1
Снимка: БГНЕС

Роналдо „Феномена“ от три години насам е собственик на испанския Реал Валядолид, но признава, че е обмислял първо да инвестира в клубове от Англия и САЩ.

Първо отидох в Щатите, но от там ми казаха, че без пари няма как да сторя нищо. След това започнах да се оглеждам в клубовете от английската втора дивизия, тъй като знаех, че за Висшата лига също нямам нужните средства, но се оказа, че същото важи и за Чемпиъншип“, споделя бразилецът във филма за себе си „Ел Президенте“ в DAZN.

През 2018 г. Роналдо влага лични средства, за да придобие 51% от скромния испански клуб, а година по-късно увеличава дела си на 82%, като общата стойност на инвестицията му е €30 млн. През първия сезон Валядолид оцелява в Примера Дивизион, следва още един с много по-солидна позиция в таблицата, а в третата година изпада в Сегунда. В момента Реал Валядолид заявява амбиции за завръщане в елита, но след 12 кръга отстъпва по голова разлика от зоната на квалификациите.

В школата на „пусейе“ играе и един българин - Борислав „Слави“ Станков, който наскоро дебютира и за „А“ отбора.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доц Мангъров

    5 3 Отговор
    Роналдо кога стана такъв глиган?
  • 2 То и в България

    1 0 Отговор
    Има клубове за 60 милиона може да си купиш няколко но
    Но момчето не срещнал подходящите хора. И тима аааа да се върне и пак някой го източи. Че в България има такива
    Специалисти за ааааААаааааа да се върне плус ефбет. Успех на момчето и му пожелава да се срещне с подходящите хора А не с ааааа и ще се върне.

    Коментиран от #3

  • 3 Адво Кат

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "То и в България":

    То е щото веригата паразити, като брокерите и посредниците взимат над 60% , а не се сещат да наемат адвокатски кантори, вместо брокерски