Last news in Fakti

31 Октомври, 2021 15:43 1 163 0

Интер бие на "Джузепе Меаца", Корея блести за "нерадзурите"

  • интер-
  • серия а-
  • джузепе меаца-
  • удинезе

В герой за "нерадзурите" се превърна Хоакин Корея който отбеляза и двете попадения за своя тим в 60-ата и в 68-ата минута

Интер бие на "Джузепе Меаца", Корея блести за "нерадзурите" - 1
Снимка: БГНЕС

Италианският шампион Интер надигра с резултат 2:0 гостуващия на "Джузепе Меаца" тим на Удинезе в първи двубой от неделната програма на 11-ия кръг в Серия А. В герой за "нерадзурите" се превърна Хоакин Корея който отбеляза и двете попадения за своя тим в 60-ата и в 68-ата минута.

Треньорът на "нерадзурите" Симоне Индзаги е предприел седем промени в сравнение с мача с Емполи през седмицата. Местата си запазват вратарят Самир Ханданович, защитникът Алесандро Бастони и халфовете Николо Барела и Марсело Брозович. Атаката е водена от Един Джеко и Хоакин Корея, докато Лаутаро Мартинес е резерва.

В нападание за гостите пък ще действат Роберто Перейра, Бето и Исаак Съксес.

Домакините натиснаха още с първия съдийски сигнал и се настани в половината на своя противник.

Първият удар към една от двете врати дойде в петата минута, но бе за гостите. Йенс Стригер Ларсен стреля от въздуха в наказателното поле след една отбита топка, но слабо и в ръцете на Самир Ханданович.

В деветата минута бе отправен и първия шут от страна на „нерадзурите“. Никола Барела стреля силно и опасно от въздуха пред наказателното поле, но топката прелетя точно над гредата.

Първата реална опасност дойде в 13-ата минута, когато домакините организираха бърза и опасна контраатака, при която Барела беше изведен в наказателното поле сам срещу Марко Силвестри и стреля по тревата, но стражът на Удинезе спаси.

В следващите минути последваха два нови изстрела на Барела, които обаче бяха неточни.

Интер продължи да доминира и в 21-ата минута Андреа Ранокия засече с глава центриране, но неточно.

Пет минути по-късно „нерадзурите“ имаха нова възможност за откриващо попадение. Отново Барела беше в центъра на събитията, но стреля право в тялото на Силвестри, а Дензъл Дъмфрис не успя да направи голова добавка.

Домакините не спираха с атаките и в 36-ата минута след изпълнение на тъч Ранокия отклони с глава на първа греда, вратарят на гостите Силевстри увисна, но защитниците успяха да блокират Един Джеко, който се опита да засече топката във вратата. В крайна сметка босненецът извърши и нарушение срещу Самир.

В последните минути от полувремето Удинезе погледна по-смело в атака, но така и не успя да застраши сериозно Ханданович.

Интер продължи да диктува темпото в първите минути на втората част, но гостите седяха много компактно и не оставяха никакви реални шансове за "нерадзурите" да застрашат тяхната врата.

След точно час игра обаче шампионите най-сетне успяха да пробият защитата на Удинезе. Марсело Брозович пропусна отлично топката и това даде шанс на Хоакин Корея да направи чудесен рейд на скорост отляво, влезе в наказателното поле, справи се с капитана на гостите Брам Нуйтинк и с хубав удар намери десния ъгъл на Силвестри за 1:0.

Гостите отговориха с удар на Жан-Виктор Макенго в 67-ата минута, който обаче беше спасен от Ханданович.

В ответната атака Джеко се измъкна от защитата на гостите и остана сам срещу Силвестри, но ударът му бе спасен. Последва добавка на Дъмфрис, но той бе блокиран от противников играч..

Секунди след това, в 68-ата минута, Интер удвои преднината си. Демфрис бе изведен отлично отдясно по атаката, напредна и върна топката към границата на наказателното поле, където Корея овладя, влезе в пеналтерията и с неспасяем удар в горния десен ъгъл не остави шансове на стража на Удинезе – 2:0.

Веднага след това Корея беше заменен от Алексис Санчес. Артуро Видал също се появи на терена, заменяйки Хакан Чалханоолу.

Именно Видал пък получи чудесен пас пред наказателното поле и отправи опасен удар в 73-ата минута, но топката профуча покрай дясната греда на гостите.

Удинезе обаче отказа да се предаде е би близо до намаляването на резултата в 81-ата минута, когато резервата Жерар Деулофеу получи отдясно в наказателното поле и стреля опасно под гредата, но Ханданович изби в корнер.

Гостите притиснаха Интер в тяхното си наказателно поле и минута по-късно се стигна до разбъркване в наказателното поле на домакините, а Деулофеу вкара топката във вратата на Ханданович след хубав удар извън пеналтерията, но попадението беше отменено заради засада в хода на атаката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА