Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 12:23 1 061 0

Самуел Ето'о се кандидатира за президент на футболния съюз на Камерун

  • самуел ето'о-
  • камерун-
  • футболен съюз

Ето‘о, четири пъти избиран за Най-добър футболист на Африка за годината

Самуел Ето'о се кандидатира за президент на футболния съюз на Камерун - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият камерунски нападател Самуел Ето‘о официално подаде кандидатура за президент на футболната федерация на страната, обещавайки, че ще бъде „следващият президент независимо от манипулациите и измамите“.

Ето‘о, четири пъти избиран за Най-добър футболист на Африка за годината, бе придружен от свои сподвижници, преди да предаде кандидатурата си в офиса на Камерунската федерация в столицата Яунде. „Призовавам отсрещния лагер да бъде внимателен, защото се примирихме с много неща“, сподели той пред журналисти.

40-годишният бивш играч на Барселона и Интер каза, че настоящото ръководство му е предложило вицепрезидентски пост – предложение, което той отказал. „Аз ще бъда следващият президент на федерацията независимо от манипулациите и измамите“, добави Ето‘о, казвайки още, че е „време за възраждане на нашия футбол“, когато обяви намерението си да се кандидатира за президент през септември.

Спортният арбитражен съд през януари анулира изборите от 2018-а, спечелени от Сейду Мбомбо Нджоя, който Ето‘о определи като „безславно провалил се“. Новите избори са насрочени за декември, месец преди Камерун да приеме Купата на африканските нации – турнир, който бе отложен с година поради пандемията от коронавирус.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА