Last news in Fakti

28 Декември, 2021 19:25 1 129 0

"Светците" препънаха Тотнъм

  • саутхемптън-
  • тотнъм-
  • 1:1-
  • английска висша лига

Саутхeмптън се представи много силно в първите 40 минути на двубоя

"Светците" препънаха Тотнъм - 1
Снимка: EPA/БГНЕС/AРХИВ

Антонио Конте стана първият мениджър в историята на Тотнъм, който е непобеден в първите си седем мача за първенство. Това обаче е малка утеха за италианеца, тъй като неговият отбор не успя да надделее над Саутхeмпън, въпреки че 50 минути бе с човек по-малко. Джеймс Уорд-Праус откри резултата в 25-ата минута, а Хари Кейн изравни от дузпа в 41-вата, като в тази ситуация домакините останаха с човек по-малко, след като Салису бе изгонен за втори жълт картон. След почивката два гола на "шпорите" бяха отменени и така лондончани пропуснаха шанса да се доближат само на три точки от четвъртото място.

Саутхeмптън се представи много силно в първите 40 минути на този двубой, като домакините владееха повече топката, пресираха агресивно и атакуваха активно.

В 25-ата минута "светците" съвсем заслужено взеха преднина. Отбраната на Тотнъм не се справи добре след едно дълго изпълнение на тъч, топката стигна до Джеймс Уорд-Праус, който с десния крак не остави шанс на Лорис, вкарвайки третия си гол в последните три мача.

Пет минути преди края Салису провали усилията на своите съотборници, след като препъна в наказателното поле Сон. Гостите получиха дузпа, а бранителят заслужено бе декориран с втори жълт картон и Саутхeмптън трябваше да доиграе мача с човек по-малко. Хари Кейн изпълни безкомпромисно 11-метровия наказателен удар за 1:1.

В оставащите минути до почивката Тотнъм имаше смазващо предимство, но лондончани така и не успяха да стигнат до пълен обрат през първата част.

В 52-рата минута Хари Кейн помисли, че е направил пълен обрат, след като получи страхотно извеждащо подаване от Хари Уинкс и стреля покрай Форстър. След намесата на ВАР попадението обаче бе отменено заради много тънка засада на капитана на Англия.

В 67-ата минута втори гол на Тотнъм бе отменен. Форстър скочи и първоначално улови топката след центриране на Уингс. След това стражът се сблъска с Дохърти и изпусна топката, която се озова във врата му. Реферът се презастрахова и малко пресилено отсъди нарушение срещу вратаря на Саутхeмптън.

До края "светците" устояха на натискана на "шпорите", които и не стигнаха до стопроцентови ситуации. В 92-рата минута домакините дори можеха да стигнат до победата, след като Ерик Дайър сгреши и Броха излезе сам срещу Лорис, но в решаващия момент Санчес се хвърли на шпагат и блокира удара. Форстър пък изби опасен изстрел на Хил.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА