Last news in Fakti

29 Декември, 2021 00:10 2 127 3

Ливърпул игра много под обичайното си ниво и загуби от Лестър

  • лестър-
  • ливърпул-
  • 1:0-
  • английска висша лига

Гостите вероятно няма да знаят как са загубили срещата, след като Садио Мане, Салах и Диого Жота успяха да изпуснат поне по две голови положения

Ливърпул игра много под обичайното си ниво и загуби от Лестър - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Лестър успя да излъже Ливърпул с минималното 1:0 в най-оспорвания мач от кръга във Висшата лига на Англия. Мохамед Салах пропусна дузпа в 15-ата минута, а Адемола Лукман нанесе удар за "лисиците" в 58-а минута, което се оказа и достатъчно за героичния успех на домакините.

Гостите вероятно няма да знаят как са загубили срещата, след като Садио Мане, Салах и Диого Жота успяха да изпуснат поне по две голови положения. Възможност за гол имаше и пред авторитета в мърсисайдската защита - Върджил ван Дайк..

Двубоят започна двуостро и още в 4-ата минута Диого Жота получи шанс да стреля от удобна позиция, но изстрелът му беше блокиран. Минута по-късно Бубакари Сумаре шутира неточно отдалеч. В осмата минута Джордан Хендерсън се отчете със силен изстрел от разстояние, но отново над вратата.

След силното начало гостите стигнаха до шанс за 1:0. Мохамед Салах беше съборен в наказателното поле и Майкъл Оливър веднага отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана египтянинът, който обаче пропусна, а след това и не сполучи с добавката с глава на празна врата.

В 23-ата минута натискът на "червените" продължи и след центриране на Чембърлейн Хендърсън не успя да засече, но топката принуди Шмайхел да прави майсторско спасяване. В 32-ата минута Салах отново се оказа на отлична стрелкова позиция, но Каспър Шмайхел извади с вещина.

В 45-та минута Жота отново остана на голова позиция, но пак стреля встрани от вратата на Шмайхел.

В началото на втората част гостите продължиха да са по-активни и стигнаха до поредно огромно положение. Садио Мане беше изведен на стрелкова позиция, но отново разочарова със завършващия си удар.

Пропуските на Ливърпул бяха наказани три минути след това, когато Дюсбъри Хоу проби отляво, след което продължи към Лукман, който се справи с Матип и Върджил ван Дайк и стреля в близкия ъгъл за 1:0. Така Лукман се разписа само 150 секунди, след като влезе в игра на мястото на Ихеаначо.

"Лисиците" се върнаха назад, за да пазят резултата, а като че ли силите и идеите на мърсисайдци започнаха да привършват. В последните 10 минути обаче шансовете отново заваляха. Диого Жота пак не уцели вратата в 82-ата минута, а 4 по-късно Върджил ван Дайк беше спрян от вездесъщия Шмайхел. До края на мача опълчението на Лестър някак издържа и тимът на Брендън Роджърс се поздрави с пълния комплект точки от срещата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 LokoMativ

    11 11 Отговор
    Ливърпул ще стане шампион след 30-35 г. Берое ще изпадне от А група, а “великия” Лудогорец-Разград няма 1 наложен от ДЮШ футболист за 12 г. футбол… Само Гриша Ганчев е честен бизнесмен, а Юлиян Инджов е неговия пророк! Хау.
  • 2 пешо

    3 1 Отговор
    много приятна новина! да си знаят локвите гьола.
  • 3 хаберих

    2 2 Отговор
    "Лейцестър" просто имаше повече късмет.