Last news in Fakti

12 Март, 2022 17:22 758 1

Ливърпул с очаквана победа във Висшата лига (ВИДЕО)

  • ливърпул-
  • брайтън-
  • висша лига

„Червените” се наложиха на стадион „Амекс” след голове на Луис Диас и Мохамед Салах, който бе точен от дузпа

Ливърпул с очаквана победа във Висшата лига (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул постигна очаквана победа над Брайтън с 2:0 във Висшата лига. „Червените” се наложиха на стадион „Амекс” след голове на Луис Диас и Мохамед Салах, който бе точен от дузпа. Египетският национал притесни щаба на гостите, напускайки терена контузен.

Така Ливърпул продължава борбата с Манчестър Сити за титлата. Мърсисайдци отново се доближиха на три точки от лидера във временното класиране.

Домакините от Брайтън започнаха по-настоятелно мача и първите няколко минути бяха тимът, който гледаше по-сериозно към противниковата врата. Още в 5-ата минута „чайките” стигнаха до първия си изстрел в мача. Нийл Маупей стреля много опасно от дистанция, но топката профуча покрай десния страничен стълб на вратата на Алисон.

Ливърпул отговори с добра атака, в чиято основа бе Мохамед Салах. Египтянинът получи пас от Александър-Арнолд и веднага потърси комбинация със Садио Мане, но пасът бе пресечен от Роберт Санчес.

Постепенно „червените” взеха инициативата, но домакините продължиха да действат опасно на контраатака. В 18-ата минута Тросар бе изведен зад отбраната на гостите, но Алисон излезе предвидливо и успя да стигне пръв до топката и да улови.

Резултатът в мача бе открит след 20 минути игра, а точен бе новото попълнение на Ливърпул Луис Диас, който реализира първия си гол във Висшата лига с „червената” фланелка. Колумбиецът получи страхотен пас от Жоел Матип, напредна и успя да стреля с глава, въпреки че бе пресрещнат от вратаря на домакините Санчес. Стражът удари лошо в главата футболиста на Ливърпул, който дори не успя да отпразнува попадението си. Ситуацията бе прегледана с ВАР заради опасната игра на стража на Брайтън, който обаче не бе изгонен от рефера Майк Дийн.

След гола на Ливърпул, гостите продължиха да доминират и се настаниха трайно в половината на своя противник. Садио Мане на два пъти и Мохамед Салах обстрелваха вратата на Санчес, но този път вратарят на домакините нямаше особени проблеми.

Две минути преди почивката Ливърпул бе много близо до удвояване на преднината си. Гостите организираха мълниеносна контраатака, като Анди Робъртсън изведе Мохамед Салах с дълъг пас. Нападателят на „червените” надбяга Бисума по леив фланг, навлезе в наказателното поле и стреля от няколко метра, но вратарят на домакините отрази с крак.

Втората част започна с добра възможност за Брайтън. Нийл Маупей изведе сам срещу вратаря Леандро Тросар, който стреля мощно, но над вратата. Футболистите на Ливърпул имаха сериозни претенции за игра с ръка на Маупей при повеждането на топката, а телевизионните повторения показаха, че футболистът на домакините наистина докосва топката.

Проблемите за тима на Греъм Потър станаха още по-сериозни в 52-ата минута, когато появилият се на почивката Адам Лалана трябваше да напусне терена принудително, след като получи травма и не успя да продължи срещата.

В 57-ата минута Ливърпул удари греда чрез Салах. Египтянинът получи в наказателното поле, но не успя да стреля добре, тъй като бе атакуван от няколко играчи на домакините. Салах все пак успя да отправи топката към вратата на Брайтън, коженото кълбо рикошира в противников защитник и „кацна” върху напречната греда.

Веднага след това Салах отново имаше шанс да стреля, но отново без успех.

Голмайсторът на Ливърпул все пак дочака своя миг в 61-ата минута, когато гостите стигнаха до дузпа. Наби Кейта стреля към вратата на Брайтън, а Бисума откровено спря топката с ръка, а за рефера Майк Райли нямаше друга алтернатива, освен да покаже бялата точка. Салах бе безкомпромисен за 2:0.

За съжаление на гостите обаче, няколко минути по-късно нападателят получи травма и бе принудително заменен.

В минутите до края и двата тима имаха изгодни шансове за гол, но нов такъв така и не падна. Така Ливърпул взе трите точки в мача и отново се доближи на само три пункта от лидера Манчестър Сити.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ............

    0 0 Отговор
    Това не е първия гол на Диас.Като пишете поне четете и гледайте