Last news in Fakti

21 Юли, 2022 19:03 1 313 0

Средняк извива ръцете на Манчестър Сити - иска почти €60 млн. за ляв бранител

  • марк кукурея-
  • брайтън-
  • манчестър сити

„Гражданите“ започват да страдат от собствените си стандарти за трансфери

Средняк извива ръцете на Манчестър Сити - иска почти €60 млн. за ляв бранител - 1
Снимка: БГНЕС

Все повече клубове започват целенасочено да извиват ръцете на Манчестър Сити, благодарение на трансферната политика, която наложи клуба след смяната на собствеността преди десетина години. Този път скромният Брайтън отхвърли оферта в размер на €35 млн. за левия си бранител - Марк Кукурея, и обяви, че очаква поне €58 млн. за него, съобщи Sky Sports.

23-годишният защитник израсна в академията на Барселона, но така и не се наложи в клуба. Кариерата му го прекара на няколко пъти през Ейбар и Хетафе преди през миналото лято да премине при „чайките“ срещу €18 млн.

„Гражданите“ от друга страна имат нужда от още хора в дефанзивния вал, тъй като Олександър Зинченко вече е в Арсенал, за да финализира трансфера си, а Жоао Кансело и Кайл Уокър не могат да изиграят всичките 50-60 мача, в които се цели тимът им за поредна година.

Припомняме, че Сити плати през годините €61 млн. за Бенжамин Менди, €68 млн. за Аймерик Лапорт и още толкова за Жоао Кансело, както и €71 млн. за Рубен Диаш. По тази причина Жозе Моуриньо в периода си в Манчестър Юнайтед заяви, че Пеп Гуардиола харчи по толкова пари за защитници, колкото останалите грандове едва дават за нападатели. Изглежда сделката за Кукурея ще попадне също в този списък.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА