Last news in Fakti

16 Ноември, 2022 15:20 634 1

Франция предлага убежище на 7 хандбалистки, бягащи от шириатския режим в Афганистан

  • афганистан-
  • шириат-
  • франция-
  • хандбал-
  • жералд дарманен

Талибаните отнемат човешките права на жените след връщането си на власт

Франция предлага убежище на 7 хандбалистки, бягащи от шириатския режим в Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър на Франция - Жералд Дарманен, обяви, че страната му ще предложи убежище на седем афганистанки, гонени от закона в родината си поради желанието им да продължат да практикуват професионално хандбал, предаде Euractiv.

Ако те подадат молби за убежище във Франция, надяваме се, че ще успеят да намерят подслон на наша територия“, каза Дарманен по време на министерски съвет в Париж, отговаряйки на въпрос от страна на депутата от Комунистическата партия - Сумиа Буруаха.

Талибаните установяват властта си в Афганистан, като една от основните им политики е за връщане на шириатските закони, които забраняват на жените да учат, работят или да се придвижват в отсъствието на мъже из улиците.

Посолството на Франция в Кабул все още не е получило нужните документи от въпросните хандбалистки, които придобиха международна популярност около борбата за правата си в Афганистан.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Котка ученият

    2 0 Отговор
    Случайно съвпадна с днешния старт на преговорите за Афганистан в Москва. Когато Западът не е поканен за подялба на баницата, започват странни маневри.