Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 17:02 983 0

Куп пропуски белязаха първото нулево равенство на Мондиала

  • дания-
  • тунис-
  • катар 2022

Нападателите трябва да понесат своята вина за нулевата си ефективност

Куп пропуски белязаха първото нулево равенство на Мондиала - 1
Снимка: БГНЕС

Дания и Тунис ни предложиха първото нулево равенство на тазгодишното световно първенство по футбол, след като пропуснаха куп положения пред двете врати.

Най-фрапантната ситуация дойде през втората част, когато близо двуметровият Андреас Корнелиус стреля с глава от около 50 сантиметра, за да прати кълбото в гредата на тунизийците.

В добавеното време пък имаше съмнения за дузпа в полза на „червения динамит“. ВАР призова главния съдия да разгледа ситуацията на повторение, тъй като имаше игра с ръка на защитник, но решението на Рамос бе, че няма как да отсъди нарушение. Това обаче е пореден пример за липса на постоянство в тези решения, тъй като правилникът позволява куп тълкувания на подобни ситуации.

Попадение на Исам Джабали пък бе отменено в края на първата част, но повторенията там доказаха, че той е бил дълбоко в засада още в началото на спринта си от центъра на терена.

Трябва все пак да отдадем заслуженото на Каспер Шмайхел и Аймен Дахмен, защото двамата направиха доста добри спасявания, за да опазят мрежите си „сухи“ в целия ход на двубоя.

Франция и Австралия играят по-късно днес, за да видим как ще изглежда Група D след изиграването на първия кръг.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА