Last news in Fakti

13 Декември, 2022 08:00 2 275 8

Хърватска легенда: Ще е несправедливо, ако Меси не стане световен шампион

  • лионел меси-
  • футбол-
  • хърватска-
  • роберт просинечки-
  • катар 2022-
  • мондиал 2022

Ако Меси има ден, ще бъде трудно да го спрем, но ако покаже дори леко колебание, тогава Хърватия трудно ще бъде победена

Хърватска легенда: Ще е несправедливо, ако Меси не стане световен шампион - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата на хърватския футбол Роберт Просинечки коментира предстоящия сблъсък от 1/2-финала на Световното първенство между Хърватия и Аржентина. Той е убеден, че "шахматистите" са фаворит в този двубой. Според него ще е несправедливо, ако Лионел Меси не стане световен шампион, но пък подобно нещо се е случвало и на други велики играчи

"Може би ние имаме по-добрата халфова линия с Брозович, Модрич и Ковачич. Това са трима много големи играчи, докато за Аржентина това е слабото звено. Липсва им играч, който да комбинира с Меси. Той си прави каквото си поиска, но няма друг, който да прави разликата. Ние сме силни в средата с тези тримата. В същото време Аржентина са опасни в атака. Ди Мария играе все по-добре. Той имаше проблем, че не играеше редовно. Лаутаро със сигурност ще влезе отново във форма. Аржентина изглежда все по-добре в хода на турнира, а това е важно. Те започнаха слабо, но същото се отнася и за Хърватия в мача с Мароко", заяви Просинечки.

Той бе попитан как би сравнил сравни съставите на Хърватия и Аржентина сега и преди четири години в Русия.

"Може би Меси тогава не бе това, което е днес, но ние спечелихме с 3:0. Затова знаем, че можем да играем успешно срещу тях. Знаем, че Меси е във форма, а това вероятно е последното му световно първенство. Той чувства голямо напрежение. Всички в Аржентина искат титлата. Ние обаче сме голям отбор с класа и сила и ще дадем всичко срещу Аржентина. Ако Меси има ден, ще бъде трудно да го спрем, но ако покаже дори леко колебание, тогава Хърватия трудно ще бъде победена. За Аржентина ще е много трудно да ни победи без Меси. Той обаче може да направи разликата", допълни бившият халф.

"Честно казано, ще е несправедливо, ако Меси не стане световен шампион. Но пък и други големи играчи не са успявали. Те нямаха късмет. Не е лесно да си номер едно в света. Много често футболът е несправедлив и всичко може да се случи", завърши Просинечки.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФИФА

    12 0 Отговор
    Ще стане ако заслужи!!! Надявам се да няма втора “божа ръка”!!!
  • 2 завод

    1 4 Отговор
    Да изМеси една шампионска титла. Иначе Антонелла Рокуцо ще му измеси бая брашно на главата.
  • 3 Данчо

    8 7 Отговор
    За Меси е несправедливо, ако не стане световен шампион!!! Нима е справедливо, че Стоичков не е световен, нима е справедливо, че Раул, Папен, Кантона, Неймар, Кристиано Роналдо не са световни шампиони? Няма нужда да продължавам да изброявам още имена на заслужили, но не станали световни шампиони! Само са Меси е несправедливо?!? Дръжки!

    Коментиран от #8

  • 4 Хаха

    8 7 Отговор
    И кое ще е несправедливо по точно. След измислената дузпа за Меси. Всички видяха, че фала е извън полето. Холандците ги пропиляха второто полувреме. Време е нахалните аржентинци да си ходят. Един човек е велик, ако уважава другите. А меси се оказа един лигльо с талант. Време е да си ходи.
  • 5 Гост

    8 0 Отговор
    И съдиите така мислят и шефовете във ФИФА също! Така че....
  • 6 нов

    6 7 Отговор
    Данчо, май нищо не разбираш от футбол щом сравняваш Меси с изброените от теб. Те наистина са големи имена, но толкова. Меси е жива легенда от друга планета.
  • 7 пенко

    0 1 Отговор
    НЯМЗА НАЧИН --- ХЪРВАТИЯ Е ПО-ДОБЪР ОТБОР !!!!!!!!!!!!!!!
  • 8 ……….

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Данчо":

    Данчо бе , чети … , Данчо не чете ! Данчо бе ,учи …. , Данчо не учи !