Last news in Fakti

14 Декември, 2022 07:30 1 542 1

Барселона си хареса 22-годишен национал на Мароко

  • азедин унахи-
  • барселона-
  • мароко-
  • катар 2022-
  • мондиал 2022-
  • футбол

Преди Световното първенство цената му беше 4 милиона евро, но със сигурност тя се е увеличила най-малко три пъти, а от Барселона са готови да направят оферта

Барселона си хареса 22-годишен национал на Мароко - 1
Снимка: БГНЕС

Няколко национали на Мароко вече са обект на интерес от други клубове, като най-голямо внимание има към Азедин Унахи. Испанската спортна преса свързва 22-годишния полузащитник с Барселона, а неговият френски клуб Анже се е примирил, че ще го загуби след забележително представяне на Мароко в Катар.

Преди Световното първенство цената му беше 4 милиона евро, но със сигурност тя се е увеличила най-малко три пъти, а от Барселона са готови да направят оферта.

Унахи изглежда слаб и крехък, но именно той движи отбора на Мароко напред в притежанието на топката. Енергията му е безкрайна - срещу Испания пробяга близо 15 км и пак изглеждаше свеж.

„Кой противников играч ме впечатли? Бях приятно изненадан от номер 8. Вече не помня името му, съжалявам за това", каза испанският треньор Луис Енрике, подчертавайки липсата на профил на Унахи, след като Мароко елиминира отбора му.

Преди две години и половина Унахи играеше в Авранш във френската трета дивизия, след като беше освободен от Расинг Страсбург, където се премести от Мароко на 15-годишна възраст. След един сезон той подписа с елитния Анже и миналата година получи изненадваща първа повиквателна от Мароко за Купата на Африканските нации в Камерун, където влезе направо в титулярния състав за първия мач.

„Той ще извърви дълъг път, това е сигурно. Знам, че няма да мога да го задържа много дълго. Но ние приемаме това, защото ние сме клуб, който е трамплин, който открива играчи“, каза президентът на Анже - Шабане.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    3 0 Отговор
    Няма значение в коя дивизия играеш, щом го правиш за националният отбор трябва да изореш терена, да си куче, а като нашите футболисти, който са едни женски полови органи. Сега на мароканеца ще му вдигнат и трансферната сума и заплатата и в отбор от класа. Нашите футболисти - аптали да се учат.