Last news in Fakti

14 Декември, 2022 16:03 1 625 2

Един от бившите клубове на Оливие Жиру иска да кръсти стадиона си на негово име

  • оливие жиру-
  • тур-
  • франция-
  • кристоф буше

Французинът тъкмо се превърна в най-резултатния нападател за страната си

Един от бившите клубове на Оливие Жиру иска да кръсти стадиона си на негово име - 1
Снимка: БГНЕС

Оливие Жиру несъмнено черпи максимума от преклонната си футболна възраст, като заблестя ярко, както за клубния си Милан, така и за националния отбор на Франция. Преди няколко дни той дори изпревари Тиери Анри в класацията за най-резултатните голмайстори в историята на „петлите“, а по този повод бившият му тим - Тур, обмисля да прекръсти стадиона си в негова чест, предаде L'Equipe.

Идеята е на бившия кмет на града - Кристоф Буше. Той иска „Вале ду Шер“ да стане „Стад Оливие Жиру“, като така покаже на света, че таранът бе открит за големия футбол именно от малкото градче в Централна Франция.

36-годишният нападател има 53 гола за страната си, а в Тур той прекара само два сезона преди да се озове в Монпелие и да вдигне шампионската титла в Лига 1.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соваж бейби

    3 2 Отговор
    Абе жив и здрав ,на Хюго Лорис и Гризман също им пожелавам и да победят довечра онез случайно изтърваните се прибират да ядат кускус в родината си .
  • 2 Муаха-ха-ха-ха...

    2 1 Отговор
    Скоро цяла Франция ще се казва, СЕВЕРНО МАРОКО,тоя за един стадион се хванал.