Last news in Fakti

19 Февруари, 2023 12:00 7 367 6

Зума плаче за Петър Жеков и припомни паметен миг

  • петър жеков-
  • христо бонев - зума-
  • футбол

Чичо Граф с разтърсваща случка за Петър Жеков и сляп старец

Зума плаче за Петър Жеков и припомни паметен миг - 1

"България да сведе глави! Отиде си един от най-големите ѝ футболисти за всички времена. Петър Жеков бе не само нападател от световна класа! Той бе и човек с голямо сърце. Загубих голям приятел". Това коментира легендарният капитан на Локомотив (Пловдив) и националния отбор Христо Бонев по повод кончината на Жеков, който си отиде от този свят на 78 години.

"С Петьо ни свързва половинвековно приятелство. Играли сме рамо до рамо за родината и в краткия ми престой в ЦСКА. Били сме съперници - аз като футболист на Локомотив, а той на ЦСКА. Не мога да забравя и паметния прощален мач на Лев Яшин. Най-великият вратар в историята на футбола бе поканил мен и Жеков за бенефиса, на който се стекоха 100 хиляди души на стадион "Лужники", коментира пред "Марица" Христо Бонев.

Чичо Граф с разтърсваща случка за Петър Жеков и сляп старец

"Наистина не зная дали днешните фенове могат да си представят как двама българи могат да получат такава висока чест и да се наредят рамо до рамо с най-големите в света. Дали могат да си представят, че техен сънародник може да спечели Златната обувка за голмайстор №1 на Европа. Загубата наистина е огромна, а единствената утеха е, че светлият земен път на Петър Жеков ще остане завинаги в сърцата на истинските почитатели на красивия и романтичен футбол. Почивай в мир, Петьо!", добави тъгуващият Бонев.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 1 Отговор
    ПОКЛОН
  • 2 Кольо

    18 2 Отговор
    Разтърсващата случка обаче я няма
  • 3 Люси Дяковска

    4 30 Отговор
    Спомням си годината в която спечели тази обувка последния мач играха само за него с някой беше от слабите отбори, за да вкара той 6 или 7 гола! Аз съм позабравил но в общи линии беше това!

    Коментиран от #4

  • 4 РЕАЛИСТ

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "Люси Дяковска":

    С Ботев Пловдив. При 4:2 и четирите гола бяха на Жеков и така изпревари гърка с един гол.
  • 5 БЪЛГАРИН

    8 1 Отговор
    А помните ли когато в последната минута препарира великия вратар на Левски известен с прозвището "И рибар съм и ловец и на Левски съм вратар",Стефчо Стайков.
  • 6 Пеко Таков

    4 1 Отговор
    1969г.на Народна Армия срещу Черно море и вкара 4 гола,бях на мача като дете,беше фантастично и незабравимо,БЪЛГАРИН със Златната обувка,велик и неповторим !!!
    Почивай в мир бат Петьо,нека Господ е до теб !