Last news in Fakti

1 Март, 2023 06:30 770 0

Ювентус победи напористите "бикове" в дербито на Торино

  • ювентус-
  • серия а-
  • торино-
  • футбол

За победата с 4:2 на "старата госпожа" точни бяха Хуан Куадрадо, Данило, Бремер и Адриен Рабио

Ювентус победи напористите "бикове" в дербито на Торино - 1
Снимка: БГНЕС

Ювентус победи Торино с 4:2 в дербито на града в мач от 24-я кръг на Серия А. Головете за "биковете бяха дело на Ян Карамо и Арналдо Санабриа, а за "Старата госпожа" точни бяха Хуан Куадрадо, Данило, Бремер и Адриен Рабио. С тази победа Ювентус е вече 7-и с актив от 35 точки, докато Торино остава на 9-а позиция с 31 пункта на сметката си.

Ювентус победи напористите
Снимка: БГНЕС

Още във втората минута след центриране от корнер, Алесандро Бонджорно от гостите отклони с глава към Ян Карамо, който се ориентира добре и завърши от близка дистанция, за да открие резултата - 1:0 за Торино. Попадението бе разгледано с ВАР, но проблем не бе установен и голът бе зачетен. В 13-а минута Анхел Ди Мария намери пространство на границата на наказателното поле, но ударът му бе нескопосан и прелетя високо над напречната греда.

Ювентус победи напористите
Снимка: БГНЕС

Само три минути по-късно Хуан Куадрадо стреля от вътрешността на наказателното поле, а след получилият се рикошет, топката беше отклонена и влетя в мрежата, минавайки покрай Милинкович-Савич - 1:1. В 31-а минута Душан Влахович бе на добра позиция и опита удар от ръба на пеналтерията, но стражът на Торино се справи. Две минути преди края на първото полувреме Иван Илич освободи Арналдо Санабриа, който стреля отблизо в долния ляв ъгъл на вратата, оставяйки Шчесни безпомощен - 2:1 за Торино.

Ювентус победи напористите
Снимка: БГНЕС

В добавеното време на първата част Анхел Ди Мария изпълни прекрасно ъглов удар, при който Данило се извиси високо и завърши прецизно с глава до дясната греда на Милинкович-Савич - 2:2.

Ювентус победи напористите
Снимка: БГНЕС

В 49-а минута Алексей Миранчук получи шанс да стреля към целта от вътрешността на наказателното поле, но пропусна, биейки вляво. Секунди след това Влахович пое подаване в опасна зона и нанесе удар към вратата, който срещна гредата. Щеше да е брилянтен гол, но малшанс за Ювентус. В 57-а минута отново Влахович бе замесен в ситуация, след като засече топката с глава от корнер, но топката премина на косъм встрани от лявата греда.

Ювентус победи напористите
Снимка: БГНЕС

Карол Линети от Торино в 67-а минута опита късмета си с удар от границата на наказателното поле, но топката се отби от напречната греда. Можеше да се получи превъзходен гол. Четири минути след това Бремер връхлетя върху хитър висок пас от Федерико Киеза и с лекота преодоля вратаря с глава отблизо, намирайки левия ъгъл - пълен обрат за Ювентус и резултатът стана 3:2 в полза на "бианконерите".

Ювентус победи напористите
Снимка: БГНЕС

Десет минути преди края на редовното време Адриен Рабио атакува отскочила топка в наказателното поле и преодоля вратаря с удар в долния десен ъгъл, правейки резултата 4:2, а асистенцията бе на Бремер. Попадението бе дълго разглеждано, но все пак бе зачетено. До края на срещата повече сериозни голови положения нямаше и Ювентус се поздрави с успеха срещу своя градски съперник в дербито на град Торино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА