Last news in Fakti

9 Март, 2023 09:44 5 095 10

Тотална промяна при Меси?

  • лионел меси

Трофеите за Лео идват в любопитна поредица

Тотална промяна при Меси? - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Лионел Меси има 7 Златни топки. Лео е считан от мнозина за най-великият футболист въобще играл някога.

Кариерата на Меси сякаш обаче търпи много любопитен поврат. Само до преди няколко сезона се считаше, че Лео е футболен гений на клубно ниво и сякаш длъжник на селекцията на Аржентина.

Меси имаше 4 титли от Шампионска лига с Барселона и никакви по-големи купи с А-тима на Аржентина.

Лео слаломираше между играчите на съперниците на Барса и водеше каталунците към европейския футболен клубен трон. С "гаучосите" пък не рядко... повръщаше буквално на терена.

Сега сетуацията е друга. През 2021 година Лео и Аржентина триумфираха с Копа Америка след победа във финала на турнира срещу Бразилия на "Маракана". Малко по-късно Меси и съотборниците му в селекцията на "гаучосите" разгромиха Италия в мача за трофея Ла Финалисима, игран на "Уембли". А в края на миналата година Лионел Меси се прояви като тотален футболен гений и "лошо момче", извеждайки като капитан и маестро на футболния терен Аржентина до титлата на Мондиала в Катар.

Какво се случва обаче на клубно ниво, на най-голямата сцена в европейските футболни турнири? От 2015 година Лионел не е ликувал с титлата в Шампионска лига. Този сезон пък определено ПСЖ с него в редиците си се провали в състезанието. "Принцовете" не вкараха дори гол в двата осминафинални двубоя с Байерн Мюнхен. Представянето на Лео в срещата-реванш в Германия пък сравнено с играта, която показа в Катар е все едно става въпрос са два различни футболиста.

Меси постигна баланс между успехи на национално и клубно ниво. Отличията му са грандиозни. В момента обаче сякаш Аржентина е категорично на първо място за Лионел като футболен приоритет.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раз

    14 1 Отговор
    Меси ще измеси 8 козунака.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Лио Аржентински

    6 5 Отговор
    Капитана, шампиона
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 АЙДЕ МЕСИ В ЗАЙЧАРНИКА !

    3 2 Отговор
    ..........................................
  • 6 Мат Бъзззби

    4 3 Отговор
    снощи Байерн ги размаза. шампионска лига през крив макарон
  • 7 Анонимен

    5 5 Отговор
    Не ми е ясно едно.Какво толкова запомнящо направи в Катар .Такова величаене .3 гола от игра 4 от дузпи.Драматични победи срещу хърватия и на финала срещу франция.Това ли е толкова великото.
  • 8 Анонимен

    7 2 Отговор
    Холандия имах предвид ,не Хърватия.Разбирам да го величаете.Ама да беше станал голмайстор на турнира.Да нямаше голове от дузпи.И Аржентина да биеше убедително без да се налагат дузпи.И да не беше допускала толкова голове.
  • 9 Кой?

    7 4 Отговор
    Подариха на Меси световната титла.
  • 10 хаха

    5 2 Отговор
    Копа Америка е мега смешен турнир. Всяка година без проблем трябва да я взимат Бразилия или Аржентина.
    СП 2022 няма изобщо да го коментирам. Чиста гавра с футболните фенове и футбол! Бутане, бутане и пак бутане на Аржентина до трофея. Несъществуващи дузпи, куп спестени жълти и респективно червени картони ....