Last news in Fakti

19 Април, 2023 21:00 1 153 5

Дидие Дрогба: Не мога да позная Челси, тимът няма класа като при Абрамович

  • дидие дрогба-
  • челси-
  • роман абрамович-
  • футбол-
  • висша лига

Трудно ми е да гледам как се отърваха от определени хора

 Дидие Дрогба: Не мога да позная Челси, тимът няма класа като при Абрамович - 1

Бившият нападател на Челси Дидие Дрогба заяви, че вече не може да познае Челси, отправяйки критики към настоящия собственик на английския клуб Тод Бьоли, който наследи Роман Абрамович, пише агенция ДПА.

Челси отпадна на четвъртфиналите на Шампионската лига след второ поражение от Реал Мадрид с 0:2 и общото 0:4. Лондончани нямат победа вече седем срещи във всички турнири, като загуби пет от тях и се смъкна до 11-ото място във временното класиране във Висшата лига.

Дрогба, който спечели 12 трофея през деветте си сезона с екипа на Челси, критикува ръководството на клуба.

„Познавах този клуб с видна класа по времето на Абрамович, но сега мисля, че тя липсва. Трудно ми е да гледам как се отърваха от определени хора“, каза 45-годишният Дидие Дрогба пред Canal+.

„Те трябва да се върнат към принципите и ценностите, които имаха преди. Вече не мога да разпозная моя клуб“, добави Дрогба.

Английският Челси похарчи повече от 600 милиона паунда за нови играчи след пристигането на новите собственици през миналия май и вече се раздели с двама старши треньори.

Повечето от новите попълнения все още не са се утвърдили с екипа на „сините“ от Лондон.

„Привличането на играчи като Петър Чех, Андрий Шевченко, Ернан Креспо, Майкъл Есиен, Флоран Малуда доведе до спечелването на титли. Това бяха футболисти с опит, но стратегията сега е различна – залага се на млади състезатели, но е трудно да се ръководи съблекалня с над 30 играчи“, коментира Дрогба.

„Този сезон не сме там, където искаме да бъдем и има причини за прехода. Преди няколко години не стигнахме до Шампионската лига в един сезон и спечелихме Висшата лига на следващия. Трябва да се съберем. Щастливи сме, че имахме успех в продължение на 20 години. Много клубове във Висшата лига биха мечтали да това“, добави Дидие Дрогба.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    4 1 Отговор
    ЩОТО,НЕМА МЪНИ!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ФАКТИ

    5 1 Отговор
    ТРИЯТ КАТО ПЪРВОЛАК КОГАТО УЧИ АЗБУКАТА НАЛИ КРВАРИТЕ СА НАШИТЕ НОВИ ПРИЯТЕЛИ КОИТО СКОРО ЩЕ НИ ЗАКОПАЯТ 2МЕТРА ПОД ЗЕМЯТА
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 НИКО

    5 1 Отговор
    ДА ГО ПРЕВЕДА ТОЯ КАЗА ЧЕ ЗАПАДА НЕ СТРУВА