Last news in Fakti

29 Април, 2023 13:45 927 4

Собственикът на Ботев (Пд) Антон Зингаревич: Искаме да върнем клуба в челото на класирането

  • ботев пловдив-
  • стадион-
  • зингаревич-
  • левски-
  • откриване

Засега името на стадиона няма да бъде сменяно, заяви той

Собственикът на Ботев (Пд) Антон Зингаревич: Искаме да върнем клуба в челото на класирането - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич заяви, че не е доволен от представянето на отбора през този сезон и позицията на "канарчетата" в класирането. Руснакът даде брифинг преди откриването на стадион "Христо Ботев" днес, на който присъства и строителят на "Колежа" Илиян Филипов. Двамата се обединиха около мнението, че ще работят за подобряване на игровото лице на "канарчетата" и имат за цел клубът да се самоиздържа, предава БТА.

"Добре дошли на първата пресконференция на новия стадион. Това е голям ден за клуба. Всички очакват този момент от 10 години, всички сме развълнувани и нямаме търпение да усетим атмосферата, която феновете ще създадат нашите фенове. Благодаря на г-н Илиян Филипов, защото без него нямаше да сме тук днес. Ще седнем и ще обсъдим дали той ще влезе в борда на директорите, но и двамата ще вземем решение, което е най-доброто за клуба", започна Зингаревич.

"Не сме щастливи от позицията, на която се намираме в класирането. Амбицията ни е да сме в топ 3. Тази година това не се случи, но това е футболът и е нормално да имаш лоша година. Има много примери във футбола за нещо подобно, като отбора на Челси, например. Първата част на сезона не се разви по благоприятен начин за нас. Сега, когато сме в средата на кампанията, решихме да дадем повече шанс на младите футболисти и да се подготвим добре за следващата година", каза още собственикът на Ботев.

Зингаревич разкри, че до момента е дал 2 милиона евро за втория отбор и академията на клуба и отрече информацията за затруднено финансово положение на "канарчетата".

"Клубът е в добро финансово състояние. До момента съм инвестирал 2 милиона евро във втория отбор, академията и базата в "Коматево". Тези разходи ще се увеличат с преместването на стадион "Христо Ботев", но е нормално. Всичко зависи и от това как отборът играе. Амбицията ни в дългосрочен план е да направим клубът да се самоиздържа, но реалността е, че, за да постигнем това, ние трябва да продаваме играчи, за да допринесат за повече приходи", коментира руснакът и разкри, че в момента в Ботев има оферти от чужбина за петима футболисти.

"Имаме оферти за млади петима наши играчи от чужбина, които обаче няма да приемем. Не играем добре, съгласен съм, но като цяло вярваме в младите футболисти, с които разполагаме. Те трябва да покажат, че са способни да бъдат част от този състав“, добави той.

"Ще направим всичко, за да помогнем на клуба. Ако има спонсори, ще дискутираме преименуването на стадиона, но за момента нямаме нещо конкретно. Герман Чистяков свърши добра работа тук, но той не изпълняваше своите задачи така, както аз исках и затова взехме решение да се разделим. Имахме няколко смени на треньорите до момента, което никога не е лесно. Не сме доволни от сегашното състояние. Сега е важно да видим как ще се представят играчите, на кои ще можем да разчитаме през следващия сезон и на кои позиции ще трябва да се подсилим", завърши Атнон Зингаревич.

Строителят на стадион "Христо Ботев" Илиян Филипов разкри, че ще помага на Зингаревич и също ще работи за целта Ботев да изгради отбор, който да играе красив футбол.

"Днес е много важен ден поне за последните 10 години за цялата ботевистка общност. Въпреки всички перипетии, успяхме и днес ще стане един голям празник за цял Пловдив. Приветствам Антон в новия дом и ще бъда до него, колкото и да е трудно. Трябва да направим така, че Ботев да се върне в челните места на Първа лига. Ботев е голям клуб, най-старият клуб, така че започваме да работим по това нещо. За мен няма значение дали съм в борда на директорите, или не. Казал съм, че съм до Антон Зингаревич и ще бъда до него. Както видяхте, аз си държа на думата", каза Филипов.

"Искам да апелирам към нашите фенове - селекция не се прави с щракане на пръсти за един ден. Трябва да има спокойствие. Всички постъпления, които са дошли до момента от билети, са върнати обратно в стадиона като инвестиция. Клубът е инвестирал за цялото обзавеждане и организацията за откриването на стадиона. Дори тези постъпления няма да стигнат за всичко, което трябваше да се инвестира от клуба. В момента има еуфория. Всички идваме днес, за да открием стадиона, но тази еуфория ще е за 2-3-4 мача. Този сезон сме го отписали. Ще направим всичко възможно догодина Ботев да е в челото на таблицата и да играе красиво", завърши Илиян Филипов.

Ботев посреща Левски днес от 20:00 часа, а празничната програмата по откриването на стадиона започва още в 15:30 часа с концерт зад Южната трибуна.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абе

    4 1 Отговор
    На никого не му пука за имигратското ви бюро, което е обсебило имате Ботев!
    Сякаш се занимавате с трафик, а не със спорт.
    Поне така изглежда.
  • 2 Единствено

    1 2 Отговор
    По-лошо от жълто е ГЕРБ и ПП, най- лошото е жълти от ГЕРБ. Всичко това в най древният и красив град! Добро отражение на картинката в България.
  • 3 Трябва най-скоро

    2 1 Отговор
    Да се проведе референдум за премахване и смяна на името (да се свети паметта му) на това жълто отборче!
  • 4 1912

    1 1 Отговор
    Дано стане един празник за Пловдив .Да няма простотии