Last news in Fakti

2 Май, 2023 12:00 932 1

Президентът на Ла Лига настоява за промяна във формата на Шампионската лига

  • ла лига-
  • хавиер тебас-
  • шампионска лига-
  • футбол

Той адмирира решението към турнира да се присъединят и други отбори, но смята, че самата система, по която се провежда турнира, трябва да се реформира

Президентът на Ла Лига настоява за промяна във формата на Шампионската лига - 1

Президентът на Ла Лига - Хавиер Тебас, коментира предстоящото увеличение на клубовете в същинската фаза на Шампионската лига. Той адмирира решението към турнира да се присъединят и други отбори, но смята, че самата система, по която се провежда турнира, трябва да се реформира.

"През 2024 г. ще има нов модел на Шампионска лига, но трябва да започне работа върху различен тип формат, който ще позволи връщане към корените на турнира. Тоест, да съберете възможно най-много шампиони от цяла Европа. Въпреки факта, че представлявам Ла Лига, ще кажа, че четири испански клуба не са най-доброто решение за Шампионската лига. Същото важи и за Серия “А”, Бундеслигата, Премиър лийг. Клубовете, които играят в състезанието, печелят толкова много, че има много голяма разлика между тях и останалите клубове във вътрешните лиги. Грешен ход беше, че през 2016 г. още повече места в Шампионската лига бяха дадени на клубове от големите първенства", каза Тебас пред "Mundo Deportivo".

От сезон 2024/25 броят на участниците в Шампионската лига ще се увеличи от 32 на 36, а мачовете ще се играят по швейцарската система.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    1 0 Отговор
    Да вкарат повече лигли по стадионите и камерите повечко да ги показват,а на мъжете ще им потичат лиги и ще има доста лигавене.Ще се решат нещата с лигите.