Last news in Fakti

14 Май, 2023 20:27 793 1

Арда записа категорична победа над Локо (Сф)

  • арда-
  • локо сф-
  • кърджали

Дебют за домакините направи 19-годишния юноша на Арсенал и Твенте Станислав Дюлгеров

Арда записа категорична победа над Локо (Сф) - 1
Снимка: БГНЕС

Арда започна с победа във втората фаза на футболното първенство на България. У дома в Кърджали тимът се наложи с 3:0 над гостуващия Локо (Сф) в мач от 31-вия кръг на efbet Лига.

Домакините решиха изхода от срещата в края на първото полувреме, когато Преслав Боруков и Станислав Иванов вкараха два гола в рамките на седем минути. През втората част се разписа и Илия Юруков с гол от далечна дистанция, предава БТА.

С победата Арда събра 45 точки и запази разликата от седем точки от тима на Славия, който е лидер във втората група на шампионата и на позиция за бараж за място в Лигата на конференциите. Локо (Сф) е на още седем точки зад Арда и на шест пред тима на Ботев (Пд), който допълва местата от седмо до десето в общото подреждане.

Двубоят на "Арена Арда" премина изцяло под диктовката на домакините. В първите 30 минути те имаха няколко добри възможности за гол чрез Радослав Цонев и Ел Мами Тетах, но добрите намеси на вратаря на гостите Александър Любенов и намесите на бранителите пред него запазиха резултата непроменен.

В 37-ата минута обаче гостите допуснаха груба грешка. Мики Орачев пробва да подаде към съотборника си Марио Петков, но вместо това топката попадна у Преслав Боруков и за тарана на Арда не бе проблем да вкара с левия крак за 1:0.

Минута преди края на първото полувреме домакините удвоиха. Добра атака по десния фланг завърши с ниско центриране към Станислав Иванов, който след кратко разбъркване успя да прати топката в мрежата – 2:0.

През второто полувреме играта продължи да се води в половината на столичния тим. Така се стигна до 69-ата минута, в която една отбита топка се озова у Илия Юруков, който с бомбен удар от над 25 метра разстреля Любенов за 3:0. За Юруков това бе първи гол като професионалист

Локомотив изпусна най-добрия си шанс за гол в 86-ата минута, когато Станислав Костов не успя да завърши отличен пробив на резервата Карлос Франса.

Срещата ще се запомни и с дебюта за домакините на 19-годишния юноша на Арсенал и Твенте Станислав Дюлгеров. Халфът се появи в игра в 76-ата минута на мястото на Радослав Цонев.

Преди началото на мача от страна на Арда имаше бойкот заради назначение на Васимир Ел-Хатиб за отговорник за системата ВАР. В крайна сметка домакините не изпълниха заканата си да не излязат за мача и го изиграха, а за ВАР нямаше никаква работа в срещата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото

    1 0 Отговор
    Нормално, Величков и Бозата пак изкараха пари от залози!!!