Last news in Fakti

5 Юли, 2023 08:25 636 0

Лапорта: Барселона продължава да вярва в проекта за Суперлига

  • барселона-
  • футбол-
  • суперлига-
  • уефа

Хубаво е, че сме тук, защото по този начин можем да станем своебразен мост между УЕФА и Суперлигата

 Лапорта: Барселона продължава да вярва в проекта за Суперлига - 1

Президентът на Барселона Жоан Лапорта даде да се разбере, че клубът продължава да вярва в проекта за Суперлига и не смята да се отказва от него.

“Хубаво е, че сме тук, защото по този начин можем да станем своебразен мост между УЕФА и Суперлигата”, заяви Лапорта.

Както е известно, на 18 април 2021 година 12 от най-големите клубове в Европа обявиха създаването на Суперлигата, но новината срещна негативни реакции както от феновете, така и от ръководството на УЕФА. Заплашени от строги санкции, два дни по-късно 9 от клубовете - Манчестър Сити, Арсенал, Челси, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Тотнъм, Атлетико Мадрид, Интер и Милан, напуснаха проекта. В началото на миналия месец същото стори и Ювентус. Така, към днешната дата, зад идеята за Суперлига стоят единствено Барселона и Реал Мадрид.

След срещата си с президента на УЕФА Александър Чеферин Лапорта изрази увереност, че Барса не се притеснява от налагането на нови санкции заради финасовите си проблеми и със сигурност ще участва в Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА