Last news in Fakti

19 Юли, 2023 09:36 2 128 3

Дългоочакваната новина за Везенков най-сетне е факт!

  • александър везенков-
  • баскетбол-
  • нба-
  • спорт

Сделката между двете страни е на стойност $20 милиона в рамките на три години

Дългоочакваната новина за Везенков най-сетне е факт!  - 1

Дългоочакваната новина за Александър Везенков най-сетне е факт! Рано тази сутрин българският баскетболист официално бе обявен за ново попълнение на Сакраменто Кингс. Досега „кралете“ бавеха новината на сайта си, въпреки че Везенков вече пътува за САЩ, видя се с новите си съотборници и си избра номер 7, с който ще играе.

Сделката между двете страни е на стойност $20 милиона в рамките на три години.

Ето какво написаха от Сакраменто в официалния си сайт:

“Везенков беше избран за MVP на сезона в Евролигата, след като записа средно по 17.6 точки, 6.9 борби и 1.0 откраднати топки при 55% стрелба от игра, 38% от тройката и 84% от наказателната линия в 40 мача с отбора на Олимпиакос. Той получи наградата за топреализатор на името на Алфонсо Форд и беше селектиран в Идеалния отбор на турнира за втора поредна година.

През сезон 2022/23 Везенков игра и в гръцкото първенство, където постигна средни показатели от 16.7 точки, 5.7 борби и 1.0 откраднати топки при 58% стрелба от полето, 39% от тройката и 80% от наказателната линия. Чрез своето представяне Везенков беше избран за най-полезен играч на шампионата за втори пореден сезон и помогна на отбора си да триумфира с титлата в първенството.

Везенков, който е родом от България, започна кариерата си в гръцкото първенство с екипа на Арис, където прекара четири сезона от 2011-а до 2015-а. След това той се присъедини към Барселона, където изкара още три години, преди да премине в Олимпиакос за старта на сезон 2018/19. Везенков беше избран с избор №57 в Драфта през 2017-а от Бруклин Нетс. Сакраменто получи правата му чрез трейд с Кливланд Кавалиърс по време на Драфта през миналата година.”


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фергюсън

    3 1 Отговор
    От 20 дена това е първата позитивна новина.
  • 2 Защо

    2 2 Отговор
    Саша???

    Коментиран от #3

  • 3 пъпчивия хuхлaндец

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Защо":

    Не могат да му запомнят името краварите. Това му е никнейма хахахаха