Last news in Fakti

23 Юли, 2023 09:30 1 228 2

Ман Юнайтед тръгна с победа в САЩ, удари вицешампиона на Англия - Арсенал

  • арсенал-
  • футбол-
  • манчестър юнайтед-
  • сащ

„Червените дяволи“ надделяха с 2:0 над „артилеристите“ пред над 82 000 зрители в Ню Йорк, а съставът на Ерик тен Хаг стигна до успеха с попадения на новия си капитан Бруно Фернандеш в 30-ата и на Джейдън Санчо в 37-ата минута

Ман Юнайтед тръгна с победа в САЩ, удари вицешампиона на Англия - Арсенал - 1

Американското турне на Манчестър Юнайтед стартира с победа над вицешампиона на Англия - Арсенал. „Червените дяволи“ надделяха с 2:0 над „артилеристите“ пред над 82 000 зрители в Ню Йорк, а съставът на Ерик тен Хаг стигна до успеха с попадения на новия си капитан Бруно Фернандеш в 30-ата и на Джейдън Санчо в 37-ата минута.

Двубоят на „МетЛайф Стейдиъм“ стартира с малко закъс. За Арсенал Деклан Райс си партнираше с Кай Хавертц и Мартин Йодегор в халфовата линия, а атаката водеха Букайо Сака, Еди Нкетия и Габриел Мартинели, докато Юриен Тимбер действаше на левия фланг на отбраната. За Юнайтед в средата на терена започнаха Мейсън Маунт и Коби Мейну, а Джейдън Санчо влезе в ролята на централен нападател, подпомаган от Антони, Бруно Фернандеш и Алехандро Гарначо.

„Червените дяволи“ можеха да поведат още в шестата минута, но Антони не се възползва от хитро подаване на Фернандеш. Арсенал отговори със силен, но неточен изстрел на Мартинели. Бразилецът пропиля още една възможност в 12-ата минута.

След половин час игра Райс сгреши и Бруно Фернандеш напредна, след което шутира мощно. Аарън Рамсдейл докосна топката, но не достатъчно, за да я отклони от пътя ѝ към мрежата – 0:1.

Малко по-късно Нкетия пропусна да изравни, а в 37-ата минута Юнайтед удвои аванса си. Този път виновникът за попадението беше Габриел Магаляеш. Той подари топката на Санчо, който с хубав удар под гредата не остави шансове на Рамсдейл.

В края на полувремето грубо влизане на Лисандро Мартинес в краката на Сака предизвика напрежение между играчите на двата отбора, но всичко се размина само с картон на аржентинеца.

На почивката Артета смени Такехиро Томиясу с Киърън Тиърни, а промените в състава на Тен Хаг бяха цели 10, като в игра се появиха Хари Магуайър, Виктор Линдельоф, Маркъс Рашфорд, Кристиан Ериксен, Амад Диало, Каземиро, Диого Далот, Брендън Уилямс, Скот Мактоминей и Омари Форсън.

В 52-ата минута Йодегор намери Нкетия, но неговият удар попадна в страничната мрежа. Не след дълго новите попълнения на лондончани Райс и Тимбър бяха заменени от Томас Партей и Бен Уайт.

Темпото на игра постепенно спадна, но в 64-ата минута Манчестър Юнайтед като по чудо не вкара трети гол. Рашфорд обаче направи по-трудното и от няколко метра не уцели вратата. В ответната атака Хавертц стреля неточно, а по-доброто решение щеше да е пас към Нкетия. В 69-ата минута стражът на Юнайтед Том Хийтън парира изстрел с глава на Габриел Жезус.

Последните минути не предложиха нищо по-интересно, с изключение на един удар на Факундо Пелистри след поредната грешка в защитата на Арсенал.

Регламентът предвиждаше двата отбора да преминат към изпълнение на дузпи, въпреки че резултатът не беше равен. И петимата изпълнители за Манчестър Юнайтед се разписаха от бялата точка, а за Арсенал единствения пропуск направи Фабио Виейра.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СПОРЕД МЕН

    2 2 Отговор
    Тези мачове са приятелски и главната им цел е треньорите да използват всичките си играчи. Освен това 80 000 души са си купили билети- това е приход за клубовете. Резултатът от мача няма значение. Фен съм на Юнайтед, но не се радвам на такива победи.

    Коментиран от #2

  • 2 А според мен

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "СПОРЕД МЕН":

    Разбиранията ти за съвременния футбол са остарели. Sory.