Last news in Fakti

27 Юли, 2023 07:30 855 2

Челси и Нюкасъл въртят 1:1 в контрола в Атланта

  • челси-
  • нюкасъл-
  • футбол-
  • контрола-
  • атланта

Николас Джаксън откри за "сините" от Лондон в 12-ата минута, а за Нюкасъл точен беше Мигел Алмирон в края на първото полувреме

Челси и Нюкасъл въртят 1:1 в контрола в Атланта - 1

Челси и Нюкасъл направиха равенство 1:1 в приятелски мач, игран в Атланта. Николас Джаксън откри за "сините" от Лондон в 12-ата минута и показа, че бързо се адаптира към тима, след като се разписа и при победата с 4:3 над Брайтън. За Нюкасъл точен беше Мигел Алмирон в края на първото полувреме. Парагваецът получи топло посрещане от местната публика, която не е забравила силните му изяви с екипа на Атланта Юнайтед между 2017 и 2018 година.

Рийс Джеймс изведе Челси с капитанската лента, а в предни позиции си партнираха новите попълнения Николас Джаксън и Кристофър Нкунку. По крилата започнаха Михайло Мудрик и Ян Маатсен.

Нюкасъл беше без най-новата си покупка Харви Барнс и лидера в средата на терена Бруно Гимараеш, което даде шанс на тийнейджъра Люис Майли да стартира от първата минута. В атака мениджърът Еди Хау заложи на Антъни Гордън, Александър Исак и Алмирон.

Челси беше по-добрият отбор в началните минути и заслужено взе аванс. Хубаво подаване на Маатсен стигна до бързия Джаксън, а последвалият удар на сенегалеца не остави никакви шансове на Мартин Дубравка. Джаксън продължи да е най-опасният футболисти на "сините" и за нарушение срещу него Фабиан Шер получи жълт картон.

В средата на полувремето Чезаре Казадей можеше да вкара втори гол за Челси, но шутира в аут. Нюкасъл постепенно се активизира и възстанови равенството точно преди почивката. Алмирон навлезе в наказателното поле след пас на Гордън и технично насочи топката в далечния ъгъл на вратата за 1:1.

Със старта на втората част в игра за Челси се появиха Рахийм Стърлинг и Конър Галахър, а Ник Поуп замени Дубравка под рамката за Нюкасъл. Английският национал скоро трябваше да се намесва след удар на Нкунку, а след това попречи и на Галахър да се разпише. Поуп показа класата си още веднъж, когато отрази изстрел на Бен Чилуел и запази равенството.

Следващата проверка на Челси ще е срещу Фулъм на 30 юли, а ден по-рано Нюкасъл ще премери сили с Брайтън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опааа

    2 0 Отговор
    “Въртят”?!? Ковачееееев,този изказ у вас селЯк прОст!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.