Last news in Fakti

31 Октомври, 2013 18:03 1 067 2

Делото срещу Томов започва отначало

  • цска-
  • дело-
  • кремиковци-
  • александър томов-
  • софийски апелативен съд

Процесът започна на втора инстанция тази година, но се връща в Софийския градски съд, защото в мотивите към първата присъда се съдържат коренно противоположни правни съждения

Делото срещу Томов започва отначало - 1
Снимка: БГНЕС

Делото срещу „силния“ човек на „Армията“ Александър Томов започва отначало на първа инстанция, реши Софийският апелативен съд.

Процесът започна на втора инстанция тази година, но се връща в Софийския градски съд, защото в мотивите към първата присъда се съдържат коренно противоположни правни съждения за едни и същи обстоятелства, които касаят цялостния извод за виновност и невиновност по случая.

Факти.бг припомня, че бившият шеф на „Кремиковци“ и ЦСКА бе признат за виновен за присвояване на недвижими имоти. Вижте съобщението, публикувано на сайта на САС:

Тричленен състав на Софийския апелативен съд с председател Снежана Душкова и членове Надежда Трифонова и Иван Стойчев отмени изцяло присъдата на Софийския градски съд по ВНОХД 288/2013 г., водено срещу Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев и върна делото за ново разглеждане от друг състав на същия съд. Четиримата са подсъдими за длъжностно присвояване на средства в особено големи размери, недвижими имоти, вещи, машини. 

През януари 2011 г. СГС постанови , че Александър Томов и Иван Иванов трябва да лежат в затвора по 9 години. Подсъдимите Александър Гарибов и Божко Бонев бяха оправдани. Делото започна в САС през 2013 г. и сега отново се връща в СГС. Като основна причина за това магистратите сочат, че в мотивите на градските съдии се съдържат коренно противоположни правни съждения за едни и същи обстоятелства, които касаят цялостния извод за виновност и невиновност по случая.

Осъдителната и оправдателната части на присъдата са обединени от очевидното обстоятелство, че веднъж СГС приема и излага като своя обвинителната теза, така, както е изложена в обвинителния акт, а след това изрично я опровергава, пишат съдиите от САС. 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Този ,що не е в затвора?

    Коментиран от #2

  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Иван":