Last news in Fakti

6 Август, 2023 23:10 2 890 14

Локо Пд пречупи Левски на "Лаута", "сините" с куп пропуски

  • левски-
  • футбол-
  • локомотив пловдив

"Смърфовете" победиха съперника с 2:1

Локо Пд пречупи Левски на "Лаута", "сините" с куп пропуски - 1

Локомотив (Пловдив) записа изключително ценен успех с 2:1 срещу Левски в среща от 4-ия кръг на efbet Лига. Джовани даде ранна преднина на домакините с гол в 8-ата минута, а Рикардиньо изравни за столичани в 33-ата минута. Георги Минчев отново изведе Локомотив напред в 42-рата минута, като голяма заслуга за гола имаше Джовани.

Бразилецът изигра много силен мач, както и стражът на пловдивчани Динко Хоркаш, който спря нападателите на "сините" на няколко пъти. Левски може да съжалява, че не си тръгна минимум с точка от днешния мач. Със сериозни пропуски се отчетоха Марин Петков, Рикардиньо и Уелтон. С днешната победа Локомотив излезе на първо място в класирането с равен брой точки с Черно море.

Двубоят започна лошо за "сините", които още в 3-ата минута трябваше да правят принудителна смяна. Жереми Петрис се контузи при едно изчистване в корнер от краката на Джовани. Мястото му бе заето от Патрик-Габриел Галчев.

Смяната като че ли обърка гостите и малко след това Локомотив поведе. Дарлан сбърка при изнасянето на топката и последва извеждащо подаване към Джовани на левия фланг. Бразилецът си нагласи топката на десния крак и стреля в долния десен ъгъл на Пламен Андреев за 1:0.

Левски се опита веднага да отвърне на удара, но първо удар на Рикординьо бе блокиран от Хорхе Сегура, а след това шут на Уелтън по земя бе избит с мъка от Хоркаш в корнер. В 22-ата минута Левски пропиля златна възможност да изравни след грешка на Мартин Паскалев. Опитът му да върне топката към своя вратар бе пресечен от Рикардиньо, който открадна топката и пусна по земя към свободния Марин Петков. Младокът шутира без забавяне, но ударът му бе спасен от Динко Хоркаш.

Пловдивчани можеха да вкарат втори гол в 31-ата минута, но късметът бе на страната на "сините". Евандро центрира опасно от фал в наказателното поле на Левски, където Пламен Андреев не реагира, очаквайки, че топката излиза в аут, но тя тупна и срещна десния му стълб, след което Хосе Кордоба с глава изчисти в корнер.

Две минути по-късно Левски изравни, след като защитата на домакините бе матирана от пас на Марин Петков, който изведе Рикардиньо сам срещу Хоркаш. Ударът му бе безкомпромисен за 1:1.

Радостта на Левски бе кратка, защото "черно-белите" отново поведоха в 40-ата минута. Евандро подхвана контраатака, пробяга близо 40 метра с топка в крака и изевед Джовани с чудесен пас на десния фланг. Бразилецът видя свободния Георги Минчев, за когото не бе пробелм да прати топката във вратата на Левски - 2:1.

Второто полувреме започна с далечен удар на Дарлан под гредата, който бе подценен от Хоркаш. Все пак вратарят на Локо Пд се справи, макар и от втори опит. Малко преди да измине час игра "сините" пропуснаха да изравнят. Меко подаване на Дарлан бе овладяно от Рикардиньо с гърди в наказателното поле и шутира без забавяне, но в аут. В 59-ата минута Марин Петков завъртя топката към Уелтон, който стреля с глава и пак неточно. В 64-ата минута Ивелин Попов получи хубав пас отдясно и пусна по земя към Рикардиньо, който отново прати топката в аут.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Орисията

    11 18 Отговор
    Локомотив Пловдив винаги е бил отбор между А и Б група! Така че днес първи в А, догодина първи в Б!

    Коментиран от #7

  • 2 Артилерист

    21 10 Отговор
    Хубаво е Левски по-често да се срещат с реалността, защото вчера някой се изцепи, че били по-добри от ЦСКА и Лудогорец.
  • 3 ЧервенКаскет

    16 17 Отговор
    следва отпадане от европа и фалитчето е в кърпа вързано !!!

    Коментиран от #4, #8, #10

  • 4 Пепи

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "ЧервенКаскет":

    Нали бихте Крумовград. Какво си недоволен?
  • 5 Срам !

    5 8 Отговор
    Раев е спокоен.Спечелил и загубата в еfbet. Няма ядове !
  • 6 Българин

    6 5 Отговор
    Браво
  • 7 Гринго

    9 10 Отговор

    До коментар #1 от "Орисията":

    Само ЛОКО ПЛОВДИВ!!! Пълно густо, Левски винаги боксова круша в Пловдив!
  • 8 Мунчо юмручето

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "ЧервенКаскет":

    Много ти се ще на такива като вас ви интересува другите да са зле пък Етрополе и Литекс каде са и какво правят не се интересуваш
  • 9 българин

    8 5 Отговор
    айде и тия написали Левски. Левски отдавна не е жив. Това е ФК "Левски". Научете се.
  • 10 българин

    9 7 Отговор

    До коментар #3 от "ЧервенКаскет":

    то е ясно, че ще отпаднат. мен затова ме е яд като започнат да ги хвалят каква голяма работа свършили като са победили някакво смотано отборче от Македония.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ван Дал

    2 6 Отговор
    Левски върна жеста на Локото за тройката в миналия сезон. Всичко е нула на нула и всеки да се опраея от тук на татък.
  • 13 ЛегнаЛангеЛ

    0 1 Отговор
    Браво на сините ! Успяха да вкарат цял 1 гол на Локо ! Не е зле за нивото им !
  • 14 Двуок ЦИКЛОП

    1 1 Отговор
    Горкият АПОСТОЛ , разни съмнителни типове с никакъв морал са узурпирали името му и се гаврят с него ! Позор и срам !