Last news in Fakti

11 Август, 2023 21:13 1 120 0

Арда би Локо София с прелестен гол

  • арда-
  • локомотив софия-
  • футбол

Арда се наложи с 1:0

Арда би Локо София с прелестен гол  - 1

Арда Кърджали победи гостуващия Локомотив София с минималното 1:0 на своя „Арена Арда“ в откриващ петия кръг мач от efbet Лига. Единственият гол в срещата в южна България падна през първото полувреме, когато Лъчезар Котев завърши прекрасна атака на „небесносините“ и донесе трите точки на отбора си.

Домакините могат да съжаляват, че вкараха само едно попадение в срещата, след като направиха редица пропуски през първите 45 минути в дуела със столичните „железничари“, които завършиха мача с 10 човека. В 84-ата минута бранителят Лука Иванов беше изгонен след втори жълт картон, но и представянето на „червено-черните“ не беше достатъчно качествено, за да заслужат поне точка при своята визита.


Победата изкачи Арда до петото място във временното класиране, като тимът на Александър Тунчев е със седем точки. Локо София остана осми с шест точки.

Арда vs Локомотив София
източник: sofascore.com
На трибуните в Кърджали впечатление направи, че присъства новият шеф на родните съдии - Давид Борбалан, който бе заел място в ложите на "Арена Арда".

Във втората минута Радослав Цонев отправи изключително силен удар с левия крак от средно разстояние, след като топката отиде към него при избиване, но Любенов спаси. Арда продължи с по-настъпателните действия, докато Локо София се беше прибрал в своята половина. В четвъртата Абубакар Тунгара получи топката в наказателното поле на Локо София зад отбраната на столичани и отправи силен удар от малък ъгъл, но не намери очертанията на софийската врата.

Локомотив София донякъде овладя устрема на домакините, които продължиха с по-дейното владение на топката, но не бяха толкова чести положенията вече пред вратата на Любенов. В 19-ата минута Станислав Иванов "загърби" в наказателното на Локо София - Ками, и опита успореден пас към Тунгара, ала Любенов излезе и спаси топката преди тя да попадне у бившия футболист на Берое.

Натискът на домакините в крайна сметка се увенча с успех, след като Станислав Иванов върна назад топката, а Радослав Цонев хитро пропусна назад. Тя отиде към Лъчезар Котев, който стреля елегантно по земя към вратата на столичани, а Любенов не успя да реагира - 1:0 за Арда.

След 26 минути игра Деян Лозев получи вляво след поредната добра атака от Арда и центрира в полето на "железничарите". Непокрит в него беше Раодслав Цонев, който опита удар от движение, но не беше достатъчно точен - аут. Четири минути преди края на първото полувреме Галин Минков от гостите се контузи, за да може малко след това на негово място да се появи Стефан Ламбезе, който го замени и дебютира за столичните "железничари".

В хода на второто полувреме треньорите направиха няколко промени в своите състави, но положенията пред двете врати бяха значително по-малко на фона на първата часат. Двадесет минути преди края столичани разиграха постепенно и пратиха топката в половината на Арда. Там Лука Иванов пусна успореден пас към Димитър Митков, а юношата на Лудогорец отправи силен удар от дистанция. Топката прехвърли Анатоли Господинов, но и вратата на Арда Кърджали.

Последва удар на Преслав Боруков от добра позиция, но той беше твърде неточен. Шест преди края на редовното време Лука Иванов от Локо София беше изгонен, след като направи нарушение срещу Гюсеинов в половината на Арда и реферът Гидженов го изгони.

В добавеното време на срещата домакините направиха изключително добро нападение, а топката беше центрирана отляво от Христо Митев в наказателното на Локо София. Там Иван Коконов се вклини сред отбраната на "железничарите" и стреля от изгодна позиция с глава, но доста неточно.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА