Last news in Fakti

16 Август, 2023 09:30 1 542 1

Галатасарай би палача на Лудогорец с гол на Икарди и 10 души

  • галатасарай-
  • футбол-
  • олимпия любляна-
  • мауро икарди-
  • шампионска лига

Единственото попадение за „джим-бом“ отбеляза Мауро Икарди в 24-тата минута

Галатасарай би палача на Лудогорец с гол на Икарди и 10 души - 1

Турският шампион Галатасарай победи с 1:0 Олимпия Любляна в реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Единственото попадение за „джим-бом“ отбеляза Мауро Икарди в 24-тата минута. Така с общ резултат 4:0 Галатасарай елиминира палача на Лудогорец от втори кръг на ШЛ и ще играе срещу норвежкия Молде.

Турците започнаха по-добре и натиснаха съперника си. Така се стигна до 24-ата минута, когато след неразбория в отбраната на Олимпия топката бе свалена с глава от Бариз Йълмаз към Икарди, който се разписа отблизо за 1:0.

Попадението послужи за успокоение на Галатасарай. Турците намалиха оборотите, макар че създадоха още няколко положения пред вратата на словенците. След почивката за домакините се появиха и новите попълнения в атака Уилфред Заха и Седрик Бакамбу.

Неприятната новина за турците дойде в 65-тата минута, когато Лукас Торейра бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение срещу Руи Педро. В крайна сметка обаче дори и с човек по-малко турският шампион успя да съхрани преднината от 1:0.

Така Галатасарай ще се изправи срещу Мьолде в плейофите за влизане в групите на Шампионската лига, а Олимпия продължава участието си в Лига Европа срещу победителя от двойката Карабах - ХИК.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    Същото щеше да стане и с лудогорец.......