Last news in Fakti

17 Август, 2023 09:15 754 0

14 отбора спорят за 7 места в плейофа на Лига Европа

  • футбол-
  • лига европа-
  • мачове

В някои мачове вече всичко е решено, но в други интригата остава и ще бъде повече от любопитно

14 отбора спорят за 7 места в плейофа на Лига Европа - 1

Тази вечер са реваншите от третия предварителен кръг на Лига Европа. 14 отбора ще спорят за 7 свободни места в плейофа на надпреварата. В някои мачове вече всичко е решено, но в други интригата остава и ще бъде повече от любопитно. Един от тези мачове е на българския шампион Лудогорец, който приема Астана в Разград в опит да заличи загубата с 1:2 в първия мач и да опита да отстрани казахстанския си съперник.

Друг от по-оспорваните мачове е този между ХИК Хелзинки и Карабах. В първия двубой съставът от Азербайджан спечели с 2:1, но това е твърде малка преднина, за да се чувства спокоен, а във Финландия ХИК със сигурност ще се хвърли здраво, за да търси обрат.

Все още не е решен и сблъсъкът между Гент и Олимпиакос. Гърците имат преднина от 1:0 след мача в Атина, но това не им гарантира нищо и предстои доста любопитен реванш.

Останалите мачове обаче на пръв поглед изглеждат решени, освен ако не се случи някаква голяма сензация. Шериф (Тираспол) има преднина от 5:1 над БАТЕ (Борисов), Жрински (Мостар) води с 6:2 над Брейдаблик, Славия (Прага) спечели с 3:0 у дома срещу Днипро-1, а Хекен се наложи с 3:1 като гост над Жалгирис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА