Last news in Fakti

18 Август, 2023 21:03 1 183 5

Хебър победи Локомотив София в първия мач от 6-ия кръг

  • локомотив софия-
  • футбол-
  • хебър

Трите точки донесе 18-годишният Николас Пенев в 25-ата минута, а попадението бе първо за сина на Любо Пенев в елит

Хебър победи Локомотив София в първия мач от 6-ия кръг - 1

Хебър победи Локомотив София с 1:0 в откриващия двубой на 6-ия кръг в efbet Лига. Трите точки донесе 18-годишният Николас Пенев в 25-ата минута, а попадението бе първо за сина на Любо Пенев в елита. Срещата ще се запомни и с отменената дузпа за домакините в 63-ата минута след проверка с ВАР.

Мачът започна доста динамично с интересни положения и пред двете врати. Още във 2-ата минута стражът на Хебър - Матвей Игонен, си поигра с огъня и рискува топката да му баде отнета. Бранителите пред него обаче внимаваха и предотвратиха по-сериозни проблеми за гостите. Секунди по-късно капитанът на Хебър - Георги Вълчев, шутира отдалеч, но ударът му бе избит от вратаря Александър Любенов.

В 10-ата минута дойде и първата спорна ситуация в срещата. Гостите поискаха дузпа след сблъсък между Ангел Бастунов и Симеон Мечев, но реферът Георги Иванов не сметна, че има основание да посочи бялата точка, а решението му бе потвърдено и от ВАР.

Хебър нанесе своя удар в 25-ата минута. Георги Вълчев изведе на десния фланг Атанас Кабов, който напредна и почти от аутлинията върна към Николас Пенев. Синът на Любо Пенев с лекота отклони топката, напомняйки за много от попаденията на баща си в славната му кариера - 0:1.

И след гола тимът от Пазарджик продължи да създава повече опасности пред вратата на Локомотив Сф. В 38-ата минута Карлос Охене комбинира с Георги Николов, който надскочи Даниел Ками и отправи хубав удар с глава, но Александър Любенов изби. Малко по-късно и Охене пробва рефлекса на стража на столичани, но той отново се справи. В добавеното време на първата част домакините натиснаха и пред Даниел Ками се откри добра възможност, но ударът му беше блокиран.

Изоставането в резултата и слабата игра на Локомотив накара треньорът Стойчо Стоев да прави смяна още на почивката. Калоян Кръстев замени Даниел Ками и това наложи промяна на системата на игра, като "червено.черните" заиграха с четирима в отбрана. На десния бек застана Стефан Ламбезе, а отляво - Бруно Франко. Това внесе импулс в играта на домакините, които на два пъти обстрелваха вратата на Хебър в началните 10 минути, но ударите на Милошев и Франса бяха неточни. Гостите пропуснаха отличен шанс да удвоят резултата след контраатака, която бе завършена от Ангел Бастунов, но ударът му не намери целта.

В 63-ата минута се стигна и до най-спорното положение до момента. Стефан Ламбезе центрира, а топката уцели лявата ръка на Роберт Мазан. Реферът Георги Иванов посочи бялата точка, но след намесата на ВАР, дузпата беше отменена. Повторенията показаха, че ръката на Мазан е в естествено положение и не увеличава обема на тялото.

В последния половин час играта се накъса от многото смени, които и двамата треньори направиха. Минута преди края пред Калоян Кръстев се откри добра възможност, но ударът му с глава бе неточен.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Специалиста

    9 1 Отговор
    Пак да го напиша! Никой в тая държава не знае футбола повече от Супата! И този невероятен мениджър, вместо да оглави българския футбол и да играем с големите като с равни, го лутат по отборчета, а българския футбол се радва на победи над държавички с 30 годишна история!

    Коментиран от #4

  • 2 Мишо Френски

    2 6 Отговор
    Верен ли е слуха, че Величков е влязал с стаята на VAR и е настоявал дузпата за отбора му (Локомотив Сф) да бъде отменена, защото бил заложил срещу отбора си да загуби???
  • 3 Найк

    5 0 Отговор
    Браво на сина на Любо Пенев за гола и честита победа на Хебър.
  • 4 Левски 1914

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Специалиста":

    И аз да напиша ако беше добър специалист няма да е в Хебър. Стоилов беше в Астана , Тройчо и той , а Супата никъде!
  • 5 Боздуган

    0 0 Отговор
    Хебър, с мнозинство българи и малък бюджет, браво Любо!