Last news in Fakti

18 Август, 2023 23:16 1 376 5

Локо Пд отново е на върха след победа над Арда на "Лаута"

  • локомотив пловдив-
  • арда-
  • футбол

"Смърфовете" спчелиха с 1:0 у дома

Локомотив (Пловдив) отново е на върха след успех с 1:0 срещу Арда в един от най-интригуващите двубои от шестия кръг на efbet Лига. Петър Андреев (68) отбеляза единственото попадение за домакините. Младокът се появи от резервната скамейка и малко след това се разписа във вратата на Анатолий Господинов.

Малко след това попадение на Станислав Иванов беше отменено след намесата на ВАР. Оказа се, че нападателят на Арда е бил в положение на засада. Мачът на "Лаута" бе ръководен от Станимир Тренчев. Локомотив е лидер в класирането с 16 точки в 6 мача. "Смърфовете" заемат еднолично тази позиция преди двубоя на Черно море срещу Лудогорец в неделя. Арда пък е в средата на таблицата и заема осмо място от общо 16 тима.

Днешните домакини са един от двата отбора в елита, които все още нямат загуба от началото на сезона. "Смърфовете" започнаха настоящата кампания с равенство в градското дерби с Ботев (1:1), след което наредиха четири поредни шампионатни победи.

Локомотив (Пд) е с актив от 13 точки и дели първото място с Черно море. Старши треньорът Александър Томаш се надява, че добрата серия на "черно-белите" ще продължи и след сблъсъка с тима от Кърджали.

В 10-а минута бе първата по-интересна ситуация, след като Димитър Илиев се справи чудесно, като намери и Джовани, който показа страхотна техника и стреля силно с левия крак по диагонала, но топката премина над напречната греда.

Две минути преди края на първата част Локомотив Пловдив организира чудесна атака, при която Матеус Да Силва намери великолепно Димитър Илиев, който отправи удар с глава, преминал на сантиметри от дясната греда на Господинов.

В 67-а минута Арда имаше добър шанс след пряк свободен удар, при който в наказателното поле бе намерен футболист на тима от Кърджали, но след неговия удар с глава, Хоркаш успя да улови. Само две минути по-късно Локомотив Пловдив направи скоростна контраатака след корнер на Арда, при който Котев сбърка фатално, а Петър Андреев бе изведен сам срещу вратаря, като нападателят запази хладнокръвие и завърши по чудесен начин в далечния ъгъл на Господинов.

В 73-а минута Станислав Иванов бе изведен на чудесна позиция, като преодоля Динко Хоркаш и успя да реализира на опразнената врата. Положението бе разгледано с ВАР, като бе отсъдена засада, а голът бе отменен.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    0 5 Отговор
    Има ли овце, отишли на поредния мач

    Коментиран от #2

  • 2 Охааа

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ивайло":

    Първата овца се разписа! Чакаме и коча дето се е прежалил да го посее, БЕЕЕЕЕЕЕЕ!
  • 3 Перука форевър

    0 1 Отговор
    "Елита" е на друго място, тук е върхът на дъното.
  • 4 Олег

    2 0 Отговор
    Само Локо!
    Але, але, але!
  • 5 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    Честито Локо Пд