Last news in Fakti

21 Август, 2023 07:46 910 0

Барселона се поизмъчи, но би Кадис с два късни гола

  • барселона-
  • кадис-
  • футбол-
  • ла лига

Двубоят бе открит, като и двата отбора имаха сериозни положения, но определено домакините създадоха много повече опасни ситуации

Барселона се поизмъчи, но би Кадис с два късни гола - 1

Барселона победи Кадис с 2:0 на "Естадио Олимпико" в едноименния град, тъй като стадионът на каталунците е все още в ремонт. Двубоят бе открит, като и двата отбора имаха сериозни положения, но определено домакините създадоха много повече опасни ситуации. Головете за каталунците бяха дело на Педри и Феран Торес. С тази победа Барселона е вече 5-и в Ла Лига с актив от 4 точки, докато Кадис остава на 11-а позиция с 3 пункта на сметката си.

Барселона владееше топката в големи периоди от време през първите 25 минути, но не успяваше да създаде чисти голови положения. Кадис се опитваше да ограничи възможностите на каталунците, като се задоволяваше с това да не играе много с кълбото.

В 29-а минута Ламин Ямал влезе в наказателното поле и опита да преодолее Ледесма с премерен удар в левия ъгъл, но вратарят реагира превъзходно и изби в корнер. Пет минути по-късно Жул Кунде пропиля страхотна възможност. Той получи прецизно центриране в наказателното поле и отправи бърз изстрел, но не бе достатъчно силен, като стражът на Кадис направи бляскаво спасяване.

В 35-а минута Роджър Марти се бе включил в атаката и без да гледа дори, отправи удар към вратата на Барселона, но Тер Щеген се прояви със страхотна намеса.

Второто полувреме започна ударно, като още в 52- минута Рубен Алкарас от Кадис получи топката в наказателното поле и незабавно шутира он движение, но твърде встрани от дясната греда - това бе чудесен шанс за гостите. Само две минути по-късно Гави скочи високо, за да засече топката след центриране от корнер, като забоде добрия си удар с глава зад вратаря, но той срещна напречната греда - късмет за Кадис.

В 63-а минута Крис Рамос демонстрира страхотен дрибъл, провря се пред защитата и стигна пред самия вратар, след което замахна, сякаш ще шутира, а накрая завърши, но на косъм от целта - това щеше да е прекрасно попадение.

Десетина минути преди края на редовното време Абде достигна до добра възможност за отбелязване на гол. Той си освободи пространство и опита късмета си от дистанция, но Ледесма блесна със спасяване, избивайки в корнер. Само две минути по-късно Илкай Гюндоган отигра към Педри, който се озова непокрит в противниковото наказателно поле и прокара топката зад Ледесма от движение в долния ляв ъгъл - 1:0 за Барселона.

В 90-а минута Ансу Фати удвои резултата в полза на каталунците, но голът бе отменен поради засада. В 94-а минута Барселона организира чудна атака, а Феран Торес бе намерен непокрит в наказателното поле от Роберт Левандовски, като испанският национал не сгреши с чудесен завършващ удар в долния десен ъгъл - 2:0 за Барселона.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА