Last news in Fakti

2 Септември, 2023 19:31 1 436 1

Белингам герой за Реал Мадрид, донесе успеха за "кралете" в добавеното време

  • реал мадрид-
  • футбол-
  • хетафе-
  • ла лига

Борха Майорал, който е юноша на "кралете", изведе гостите напред в 11-ата минута, а Хоселу изравни две минути след почивката. Белингам донесе пълния обрат в 95-ата минута с 5-ия си гол за "белите"

Белингам герой за Реал Мадрид, донесе успеха за "кралете" в добавеното време - 1

Реал Мадрид спечели с 2:1 срещу Хетафе с гол в добавеното време на новата си звезда Джуд Белингам. Борха Майорал, който е юноша на "кралете", изведе гостите напред в 11-ата минута, а Хоселу изравни две минути след почивката. Белингам донесе пълния обрат в 95-ата минута с 5-ия си гол за "белите".

За първи път двубой от испанското първенство ще се играе на закрито, след като "кралете" решиха да затворят подвижния покрив на "Сантиаго Бенабеу" заради прогнозите за дъжд в Мадрид.

Белингам герой за Реал Мадрид, донесе успеха за "кралете" в добавеното време

За Реал това ще е първи домакински мач от началото на сезона. Въпреки това тимът на Анчелоти спечели и трите си гостувания до момента. Хетафе стартира с 0:0 срещу Барселона, а след това записа загуба от Жирона с 0:3 и победа над Алавес с 1:0.

Преди срещата двата отбора направиха шпалир на четирите футболистки на Реал Мадрид, които спечелиха световната титла с Ла Роха преди две седмици. Една от тях е Олга Кармона, която вкара единствения гол във финала с Англия. Непосредствено преди първия съдийски сигнал по традиция бе почетена паметта и на всички фенове на Реал, загубили живота си през лятото.

Очаквано двубоят започна с по-активна игра на Реал, но гостите удариха първи. В 11-ата минута върната топка от Фран Гарсия завари неподготвен Алаба и Борха Майорал се възползва от това. Нападателят на Хетафе напредна, финтира излезлия да го пресрещне Кепа и прати топката в мрежата за 0:1.

В 18-ата минута домакините поискаха червен картон за игра с ръка на вратаря на Хетафе извън наказателното поле, но реферът ясно показа, че топката първо се е ударила в бедрото на Сория, а след това в ръката му. Страстите се нажежиха още повече в 23-ата минута, след като съдията Марио Лопес отсъди дузпа за "кралете" за падане на Белингам, но после я отмени след преглед с ВАР. Футболистите на Анчелоти продължиха да нападат, но трудно стигаха до положения пред вратата на съперника. Едва в 32-ата минута Лука Модрич с летящ плонж насочи топката под гредата, но Давид Сория изби в корнер.

Чудесен шанс пропиля Хоселу пет минути преди почивката, след като уцели вратаря с удар отблизо. Малко след това Камавинга опита изстрел от дистанция, но се подхлъзна в последния момент и топката стана лесна за вратаря на Хетафе.

На почивката Карло Анчелоти извърши две промени в своя състав - вместо Фран Гарсия и Камавинга в игра се появиха Начо и Тони Кроос. Реал започна много настървено втората част и това даде резултат веднага.

В 47-ата минута Модрич центрира отдясно, а Джене в опита си да изчисти с глава свали топката с глава към Хоселу, който отблизо прати топката в мрежата за 1:1. Попадението дълго бе разглеждано заради съмнения за засада на нападателя на домакините, но в крайна сметка то бе признато.

Тони Кроос можеше да направи пълен обрат в 54-ата минута, когато с топовен шут едва не счупи дясната греда на Сория, а добавката му бе спасена от стража на Хетафе. Две минути по-късно контратака на гостите бе завършена с опасен изстрел на Аленя, но Кепа се разтегна и изби. Гредата за втори път спаси гостите в 65-ата минута след изненадващ удар на Карвахал. Секунди по-късно пък Сория показа класа, избивайки шут от възвуха на Хоселу. В 79-ата минута първо Белингам не успя да засече хубаво центриране отляво, а веднага след това Родриго нахлу в наказателното поле, но слабият му удар попадна право в ръцете на Сория.

В добавеното време на сцената отново излезе новата звезда на Реал - Джуд Белингам. Резервата Лукас Васкес шутира отдалеч и вратарят Сория изпасна топката в опита си да я улови, а Белингам не чакаше втора поката. Англичанинът стигна първи до нея и с първото си докосване я насочи във вратата - 2:1.

Секунзи преди края Родриго разтресе рамката на вратата на гостите за трети път след хубав удар с левия крак.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бял

    2 0 Отговор
    Браво!!!