Last news in Fakti

27 Септември, 2023 17:26 870 0

Хебър и Ботев Враца с равенство след два дебютни гола

  • ботев враца-
  • хебър-
  • футбол

Двата тима завършиха 1:1 в двубоя си от междинния 11-и кръг на efbet Лига

 Хебър и Ботев Враца с равенство след два дебютни гола - 1

Хебър и Ботев Враца завършиха при равенство 1:1 в двубоя си от междинния 11-и кръг на efbet Лига.

С равенството пазарджиклии прекъснаха серията си от 4 поредни загуби, а врачани не успяха да запишат втора поредна победа при новия си треньор Христо Янев.

Головете в срещата бяха дело на Олексий Збун в 44-ата минута за Хебър и на Бубакар Траоре в 67-ата за Ботев. И за двамата футболисти това са дебютни попадения за съответните им тимове.

Със спечелената точка „гробарите“ са 10-и с 12 точки, а днешният им съперник е позиция по-назад с две точки пасив.

Още във втората минута Переа се измъкна от защитата на пазарджиклии и подаде на Барбоса, който стреля в аут. След ситуацията бе вдигнат страничният флаг на съдията. В следващите минути домакините опитаха да натиснат противника, но не успяха да стигнат до голова ситуация.

Чак в 28-ата минута Хебър стигна до изстрел - Збун се пробва от малък ъгъл, но в аут. Първият точен изстрел в мача дойде в 31-ата минута и бе дело на Георги Николов. Бариос обаче нямаше затруднения.

Около минута по-късно Георги Вълчев се озова на чиста позиция, ала не успя да преодолее Бариос. Секунди след шута на опитния играч бе маркирана и негова засада.

Пет минути преди почивката дойде и най-голямата опасност за "гробарите". Вълчев стреля силно от пряк свободен удар от над 20 метра и само бързата реакция на Бариос запази резултата 0:0.

Минута преди полувремето, един от най-опитните в състава на гостите Момчил Цветанов поднесе топката "на тепсия" на Ангел Бастунов, който веднага намери своя съотборник Олексий Збун. Украинецът, останал на стрелкова позиция сам срещу Бариос, не сбърка за 1:0. Попадението е дебютно за крилото с екипа на Хебър.

Хебър изпълни заучено едно статично положение по много интересен начин и в крайна сметка стигна до реален голов шанс. Стефан Цонков не успя да се възползва, стреляйки с глава над напречната греда.

Около 20 минути след началото на втората част Любослав Пенев напарви първата си смяна, която бе принудителна. Неговият син Николас Пенев бе изнесен на носилка, а на мястото му влезе Стилиян Тисовски.

Ботев Враца изравни на Хебър с гол на резервата Бабукар Траоре. №21 от състава на врачани догони едно дълго подаване на Смоленски, с което Дебърлиев нелепо се размина и на празна врата направи 1:1.

Чутовен пропуск на Стефан Велев в 80-ата минута! Гостите хванаха на контра Хебър и Переа излезе на позиция леко вдясно на наказателното поле, откъдето опита пас към точката на дузпата. Там от движение Велев засече топката, но я прати високо над вратата.

Пропилян шанс и за Хебър! Бастунов засече от движение едно центриране, а Бариос показа завиден рефлекс и изби в ъглов удар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА