Last news in Fakti

28 Септември, 2023 20:00 1 016 2

Арда подчини Крумовград за 30 минути

  • арда кърджали-
  • крумовград-
  • футбол

Тимът от Кърджали се наложи с 3:1 в Пловдив

Арда подчини Крумовград за 30 минути - 1

Арда Кърджали изигра отлично първо полувреме и за 30 минути наниза три гола на Крумовград за крайното 3:1 при визитата си в Пловдив.

Отборът на Александър Тунчев притисна максимално опонента и Джелал Юсеинов откри в 4-ата минута, а Преслав Боруков удвои в 17-ата, за да може Умар Сако да даде повече от комфортна преднина след 30 изиграни минути.

През втората част все пак Крумовград върна едно попадение чрез Диего Рапосо след много лоша грешка на Лъчезар Котев, но това бяха силите за символичните домакини.

По този начин Арда записа четвърти пореден успех в efbet Лига и добрата серия на тима го изкачи до четвъртото място с 19 точки преди да се изиграят всички срещи от 11-ия рунд на родния елит. Крумовград пък не може да намери победата в четвърта поредна среща и тимът е 9-и с 13 точки.

Преди началния съдийски сигнал съдийският наблюдател на тази среща - Александър Костадинов, награди страничния съдия Йордан Петров за неговия мач №100 в кариерата в елита на efbet Лига.

Гостите от Кърджали откриха резултата рано-рано в срещата. Те изпълниха корнер, а топката отиде към Умар Сако. Бранителят опита удар с десния крак, след което последва рикошет в тяло на бранител на Крумовград, но за нещастие на Янко Георгиев топката се насочи към Джелал Хюсеинов, който от много близко разстояние откри резултата за Арда.

След отбелязания си гол тимът от Кърджали продължава да бъде по-настъпателният отбор на терена, като Крумовград не успяваше бързо да се ориентира покрай нападенията на съперника. След блестяща контраатака гостите удвоиха. Господинов изрита топката, която бе разпределена вдясно за Станислав Иванов. Крилото овладя и пусна пас, който трябваше да бъде пресечен от Серкан Юсеин, но той не се справи и Боруков откри, за да нанесе голов удар - 2:0 за Арда.

След 26 минути Арда беше близо да вкара още един гол през първото полувреме, като Иванов се отскубна отдясно и можеше да комбинира с Коконов и Боруков, които бяха заели своето място в наказателното поле на новака, но от Крумовград се справиха в тази ситуация. Три по-късно Александър Георгиев центрира отляво по нападението на Крумовград за Алекс Колев. Таранът се извиси и стреля с глава отдалеч, но право в Анатоли Господинов.

Гостите стигнаха до трети гол след по-малко от половин час игра. Радослав Цонев пласира отлично топката от ъглов удар, а Умар Сако подмина бранител на Крумовград, за да нанесе опасен удар с глава, който бе несапсяем за Крумовград - 3:0 за Арда.

Седем преди края Крумовград стигна до отличен шанс да открие своята сметка. Георгиев напредна отляво и видя на границата на наказателното поле Диего Рапосо. Той го изведе с пас по въздуха, за да нанесе удар с левия крак, ала Господинов се прояви отлично и изби топката в ъглов удар.

В 51-ата минута Радослав Цонев опита удар от средна дистанция към вратата на Крумвоград, но прати топката над сектора за гости на базата в Коматево, като преди това други две бяха поставени там след удари от играчи на домакините.

След точно час игра Джунейт Али получи топката вдясно,с лед като тя бе центрирана отляво и отправи много силен удар от движение, но вместо вратата, той уцели един от стюардите, който бе заел мястото си зад вратата, пазена от Господинов.

В 62-ата минута символичните домакини от Крумвоград стигнаха до гол в срещата, след като Лъчезар Котев направи безобразна грешка при изнасянето на топката от Арда. От границата на наказателното поле халфът буквално даде извеждащ пас към Диего Рапосо, който с елегантен удар преодоля Господинов - 1:3.


Четири по-късно гостите от Арда имаха отличен шанс отново да върнат трите си гола преднина, след като Тонислав Йорданов получи подаване от дълбочина и бе изведен сам срещу Георгиев. Той пусна топката край вратаря, но и край вратата на Крумовград - аут. Пет преди края на редовното време Тонислав Йорданов насочи добре топката след фал, но в обсега на Янко Георгиев, който протегна ръцете си нагоре и отби в ъглов удар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Специалиста

    2 0 Отговор
    Арда бият или падат за дерби с Бешикташ мечтаят!
  • 2 Шизофен 1914

    2 1 Отговор
    Моля пишете цялото име на отборите !
    Левски-Крумовград