Last news in Fakti

15 Октомври, 2023 15:30 2 886 16

Венци Стефанов: Кръстаич е крак от маса!

  • венци стефанов-
  • футбол-
  • младен кръстаич-
  • национален отбор

Само като видях нашия състав, ми стана ясно, че нещата не отиват на добре

Венци Стефанов: Кръстаич е крак от маса!  - 1

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg снощния резил на националния отбор срещу Литва в европейските квалификации - загуба с 0:2 в София.

"Само като видях нашия състав, ми стана ясно, че нещата не отиват на добре. Паднахме от държава с един файтон хора. За последните две години Литва има общо три победи - две над България и една над Сан Марино. Е? Навремето Батето смени Митко Пенев след победа и равен на европейското. Батето! Батето! А реално Пенев можеше по инерция да си изкара с неговите момчета и следващия цикъл, че и малко отгоре. И нямаше да е зле.

Кръстаич е крак от маса! Говори някакви общи приказки. Въобще не съм убеден, че в националния отбор попадат най-добрите български футболисти. Спас Делев ли е най-добрият централен нападател на България? Илия Груев го използваме като защитник? Системата 3-5-2 докога ще я мъчим? Видно е, че не е подходяща за нас. Не е подходяща и за Славия, както се видя, но тук говорим за националния отбор. Марин Петков, нямам нищо против момчето, не може да се наложи в Левски, но е титуляр за България. И даже за него ще се избият мъжкият и младежкият националния отбор. Ябълката на раздора. Леле! Леле! Леле! С Албания ще гледам до първи техен гол - вкарат ли ни албанците, сменям канала.

От години не спирам да говоря - вие, журналистите, изхабихте куп химикалки да записвате, че големият проблем пред българския футбол е, че не се дава шанс на нашите момчета. Футболният съюз трябва спешно да вземе мерки, като се приеме правило за минимум шестима българи на терена. Ти ако искаш вземи 30 аржентинци, но на терена да са поне шест наши момчета. Минимум! Как въобще се допусна клубове като Берое и Ботев (Пловдив) да се напълнят с всякакви от кол и въже?! А от Стара Загора и Пловдив са тръгнали толкова много големи имена в българския футбол, люпилня на таланти! Срамота е, тъжно е! Ако все пак някой клуб иска да залага основно на чужденци, тогава да плаща такса. Лесно е. От години го говоря, удрял съм по масата, карал съм се с колегите от Футболния съюз, когато бях в Изпълкома. И нищо!

Докато не започнат да играят основно българи в клубовете ни, националният отбор ще е слаб. Собствениците на клубове трябва малко да смекчат егото си и да погледнат на проблема сериозно. Познавам Киро Домусчиев и Гриша Ганчев, искам да ги попитам чрез вашия сайт: добре де, като сте пълни с чужденци, докъде го докарахте? Докога така? Колко още? Кога ще се спрете? Питам ги. Гришата приключи рано-рано в Румъния още в средата на лятото. Киро пък сега се мотае нещо по третия турнир на УЕФА, който де факто е за шестите и седмите от силните първенства. Дал си торби с пари, имаш 20 чужденци и отгоре, за да си в третия турнир. И там стигаш до мач с някакви от Дания, които така те бият със седем гола, че ще ти държи дълго.

А докъде стигнаха другите в Европа? ЦСКА 1948 стана трети в класирането, когато залагаше основно на българи. Сега къде е в класирането? Бързо-бързо приключиха в Европа. Левски се радваха нещо след равния с Айнтрахт, скачаха, викаха и после? После стана "Аривидерчи, рагаци!". Атаката им бразилска, а едно време бяха Гунди, Сашо Костов, Соколето, после Сираков, Мишо Вълчев, Руси Гочев, Искренов. За какво говорим! В Славия залагаме на българското. Взехме купата само с българи на терена и на скамейката. Станахме и трети след това. Сега пак ще се вдигнем, тези дето чакат да изпаднем да се успокоят малко. Има един филм "Мечтата на идиота" - да си го пуснат да го гледат. Славия няма да изпадне!

Пак казвам - път на младите българи в клубовете. Талант има! Щом вкарваме два гола, при това красиви, на Германия, значи в тези деца има хляб. По-приятно ми е да гледам младежите от мъжете на Кръстаич. Има талантливи деца, същото се отнася и за момчетата на Данчо Петков", каза босът на Славия.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефанов, и ти и сърбите сте

    13 2 Отговор
    една мафия, нали вие ни ги докарвате тука?
  • 2 краси

    31 0 Отговор
    Важното е,че българските национали по футбол са с най-добри прически и татуйровки!
  • 3 Въйй...

    30 0 Отговор
    Кръстаич е кръчмаря на Перуката.Що плескавици и дюлова ракия изпиха с Емо Трезвото и Гонзо "висшиста".Мани,мани.Добре,че Лечето го кара само на "бело".
  • 4 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    17 1 Отговор
    ПРАВ СТЕ Г-Н СТЕФАНОВ.
    МНОГО СТЕ ПРАВ НО НЕКАДЪРНИЦИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА ИГРАЯТ, ЗАЩОТО СИ ПЛАЩАТ И ЧЕРПЯТ.
    СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА МЕНИДЖЪРИТЕ НА ФУТБОЛИСТИТЕ.
    ТЕ СЪЩО ПЛАЩАТ.
    ВЪОБЩЕ ОТЧАЙВАЩА РАБОТА.
  • 5 Новичок

    10 1 Отговор
    А нищо не каза за 40годишното приятелство.
  • 6 Тома

    18 1 Отговор
    Венци и като вкарат по 6 българи да играят ти питаш ли ги президентите на клубовете как ще си перат парите а.
  • 7 Геро

    6 1 Отговор
    Браво Венци!Той е един от четирите крака на масата,Перуката,втори крак,ами
    .. другите ще ги режем или..удължаваме?
  • 8 Хахахаха

    10 1 Отговор
    Мех от духалка , говори за крак от маса, а всъщност всички са за боклука
  • 9 Ванк0-1

    9 1 Отговор
    Чичо Венци такива като тебе лакомии доведоха държавата и спорта до това дередже,а и Гуардиола да дойде все таа,това е пирамидален спорт,държава ,община ,база,научени тренери,клубове с президенти а не парашутисти,справка левски и ЦСКА и чак тогава нац. отбор.
  • 10 кУмУнист

    8 5 Отговор
    Прав е тлъстия, вижте Славия дето е само с българи колко години вече е шампиони взима купата, виждаме и в шампионска лига всяка година се представя супер. С тези българи в Славия го чакат още много светли години европейските турнири.
  • 11 3-5-2

    9 2 Отговор
    Тая система я е измислил бате Венци! Ама и с нея и без нея, мача винаги завършва както каже той!
  • 12 Величко

    9 0 Отговор
    Бате Венци всичко знае , но безбройните реклами ме отвращават ! Няма ли спасение от тези лъжливи реклами ? !
  • 13 уйко калеко

    12 1 Отговор
    НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ МНЕНИЕТО НА ВЕНЦИ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ БРОЯ НА ЧУЖДЕНЦИТЕ В НАШИТЕ КЛУБОВЕ.

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Само дето

    5 3 Отговор
    Ти чичо си използван бидон от кисело зеле
  • 16 не е така

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "уйко калеко":

    Нали видяхме българските юнаци?!Толкова могат!Гостите са 2-пътя по-добри с нашите отбори...