Last news in Fakti

15 Октомври, 2023 18:00 1 092 5

Катарски шейх се отказа от Ман Юнайтед, сделката пропада

  • джасим бин хамад ал тани-
  • манчестър юнайтед-
  • футбол-
  • джим ратклиф-
  • фамилия глейзър

„Червените дяволи“ бяха обявени за продажба през ноември 2022 г., но оттогава собствениците от американската фамилия Глейзър постоянно искат вдигане на офертите

Катарският бизнесмен шейх Джасим бин Хамад Ал Тани и неговият консорциум се оттеглиха от битката за придобиване на собствеността на Манчестър Юнайтед. „Червените дяволи“ бяха обявени за продажба през ноември 2022 г., но оттогава собствениците от американската фамилия Глейзър постоянно искат вдигане на офертите. Накрая бяха останали две кандидатури – тези на шейх Джасим и на британския богаташ Джим Ратклиф.

„Шейх Джасим и неговият консорциум се отказаха от купуването на Манчестър Юнайтед. Вече са информирали Глейзър и не желаят публично да коментират темата. Решението е резултат на проведени преди няколко дни преговори, при което катарският бизнесмен е осъзнал, че оценката на клуба от американското семейство е нереалистична. Консорциумът удвои пазарната оценка на „червените дяволи“ от 3,2 милиарда долара, но и това не беше достатъчно на настоящите собственици“, обяви журналистът Роб Доусън от ESPN.

В същото време става ясно, че и Джим Ратклиф също е пред отказване от опита да купи Манчестър Юнайтед. Той планира да остави собствеността на фамилия Глейзър и да закупи акциите на клуба, които се търгуват на Нюйоркската фондова борса. Там се продават около 25% от всички дялове на „червените дяволи“.

Италианският сайт „Тутомеркатоуеб“ съобщава, че шейх Джасим вече се е насочил към закупуването на италианския гранд Интер. В момента „нерадзурите“ са собственост на 31-годишния Стивън Жанг, който през 2018 г. стана най-младият президент в клубната история.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 6 Отговор
    Това е Бизнес Има и Други Купувачи
  • 2 Абрамович

    10 2 Отговор
    Zеленски ще купи Манчо и ще ги прати на фронта
  • 3 Бончо

    3 1 Отговор
    Верно висока цена!-Само Пеевски може да извади такива кинти.
  • 4 Тото

    3 1 Отговор
    Никой не си купува куц кон!
    Времето на Фергюсън и Марк Раийли свърши, а без съдийски памперси МЮ не става за нищо.
  • 5 Кухорог

    0 1 Отговор
    Шейха ще купи Левски за два Камаза с картофи и пет ГАЗки с тикви .Ура !