Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 08:00 807 0

Ювентус излъга десет от Милан на "Сан Сиро" след щастлив рикошет

  • ювентус-
  • милан-
  • сериа а-
  • футбол

Единственото и победно попадение реализира Мануел Локатели

Ювентус излъга десет от Милан на "Сан Сиро" след щастлив рикошет - 1

Ювентус излъга Милан с минималното 1:0 като гост на стадион „Сан Сиро“ в дербито от деветия кръг на италианската Серия А. Единственото и победно попадение реализира Мануел Локатели с удар, който рикошира в Раде Крунич в 63-ата минута. "Росонерите" играха и с човек по-малко от 40-ата минута, след като директен червен картон получи Малик Тиау.

Като цяло "Дявола" игра по-добре през първата част, но червеният картон със сигурност обърка плановете им. През второто полувреме "бианконерите" така и не успяха да направят нещо запомнящо се дори и с човек повече, а голът им падна с доза късмет. В крайна сметка обаче гостите успяха да удържат преднината си без особени проблеми и се поздравиха с успеха.

Това бе втора загуба за Милан през сезона, която ги оставя на втората позиция с 21 точки, с една по-малко от лидера и градски съперник Интер, докато Ювентус се изкачи трети с 20 пункта. За "росонерите" предстоят две тежки гостувания - на Пари Сен Жермен в Шампионската лига, а след това пътуват и до Неапол за сблъсък с шампиона Наполи. "Старата госпожа" пък приема Верона в първенството.

Наставникът на Милан - Стефано Пиоли, предприе пет промени в стартовия си състав след успеха с 1:0 над Дженоа. На вратата застана 40-годишният Антонио Миранте заради наказанието на Майк Менян и контузията на Марко Спортиело, като за него това е първи мач като титуляр за „росонерите“, за които има едва една изиграна минута в официален двубой за две години. В защита се завръща капитанът Давиде Калабрия, а Алесандро Флоренци е преквалифициран като ляв бек заради наказанието и на Тео Ернандес. Халфовата линия си остава същата от миналия мач – Юнус Муса, Ясине Адли и Тижани Райндерс, но атаката е променена - Кристиан Пулишич, Оливие Жиру и Рафаел Леао.

Старши треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри, бе направил две промени в 11-те, които започнаха при победата с 2:0 в дербито с Торино. Едната беше свързана с контузения капитан Данило, който бе заместен от Даниеле Ругани. Другата бе появата на Аркадиуш Милик на мястото на Фабио Мирети. Нападателят си партнираше с Мойс Кийн, а двете звезди Душан Влахович и Федерико Киеза бяха оставени на резервната скамейка за старта заради скорошните си физически проблеми.

Срещата стартира с опит за натиск от страна на Милан, а първият удар дойде в шестата минута, когато Тижани Райндерс стреля извън наказателното поле, но над вратата.

„Росонерите“ имаха страхотен шанс да поведат в резултата в 15-ата минута, когато Рафаел Леао буквално танцуваше с топката отляво и намери с чудесен пас Оливие Жиру в наказателното поле. Нападателят се справи с опеката на Даниеле Ругани и стреля от малък ъгъл ниско и точно към далечния ъгъл, но вратарят Войчех Шчесни показа страхотен рефлекс и изби в корнер.

Ювентус отговори в 23-ата минута, когато Филип Костич шутира мощно от сериозна дистанция, но топката профуча покрай вратата на Антонио Миранте.

В 34-тата минута Адриен Рабио беше намерен отляво в наказателното поле и шутира към далечния ъгъл по земя, но неточно в аут.

Пет минути преди края на първата част положението в Милан стана критично, след като остана с човек по-малко на терена заради директен червен картон на централния защитник Малик Тиау. Германецът повали на земята откъсващия се сам срещу Миранте Мойс и го фаулира без да играе с топка и главният съдия закономерно му показа картона с червен цвят. Стефано Пиоли реагира и пусна в игра Пиер Калулу, като беше жертван Кристиан Пулишич.

В самия край на полувремето именно Кийн пропусна да отбележи. Тогава Рабио центрира отляво в наказателното поле на далечната греда, но ударът на нападателя от метър-два мина встрани от вратата.

В началото на второто полувреме домакините владееха повече топката и стигнаха до няколко корнера, макар че бяха с човек по-малко. Сериозни опасности за Шчесни обаче липсваха.

В 56-ата минута Макс Алегри предприе две смени и пусна в игра Андреа Камбиасо и Душан Влахович на местата на Филип Костич и Мойс Кийн. След час игра и Стефано Пиоли посегна към смените. На терена се появиха Раде Крунич и Лука Йович, които влязоха на местата на Оливие Жиру и Ясин Адли.

Ювентус обаче поведе в резултата в 63-ата минута с първия си точен удар в мача, а и с малко доза късмет. Тогава Мануел Локатели стреля от сериозно разстояние, като топката рикошира в коляното на резервата Крунич, излъга вратаря Миранте и попадна в мрежата му – 0:1.

Петнадесет минути преди края на редовното време Федерико Гати стреля след корнер, но не намери целта.

Ювентус можеше да реши всичко в 86-ата минута, когато влезлият от пейката Влахович отправи силен и опасен удар, но Миранте изби блестящо с една ръка над гредата в корнер.

Във втората минута от добавеното време Миранте отново показа класата си, след като направи двойно спасяване след далечен шут на резервата Андреа Камбиасо и добавка на Влахович, с което резултатът се запази.

В крайна сметка нов гол не падна и Ювентус се поздрави с успеха в Милано.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА