Last news in Fakti

24 Октомври, 2023 14:00 1 069 2

Президентът на Наполи: Италианският футбол ще умре!

  • наполи-
  • футбол-
  • серия а-
  • тв права

От Sky и DAZN купиха правата за следващите 6 години, плащащи общо 4,5 млрд. евро за този период

Президентът на Наполи: Италианският футбол ще умре! - 1

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис остро възропта срещу новата сделка за телевизионното излъчване в Италия на мачовете от Серия "А". От Sky и DAZN купиха правата за следващите 6 години, плащащи общо 4,5 млрд. евро за този период. Италианският шампион обаче беше сред трите елитни клуба, които не подкрепиха това споразумение.

“Това е загуба за италианския футбол, който ще умре заради тези оферти. Sky и DAZN не са компетентни и не правят добро за италианския футбол. Стойността на нашия футбол трябва да идва от инвестиции, а феновете са абсолютното добро. Когато видя пакети, включващи Шампионска лига, Серия А, сериали и предавания, не разбирам истинската стойност на италианския футбол. DAZN го продава заедно с други спортове.

Беше глупаво да се сключи петгодишна сделка след споразумението на Саудитска Арабия, въпреки че в близост има война (визира провеждането на минитурнира за Суперкупата на Италия - б.р.). Sky и DAZN не правят страхотни инвестиции. Онзи ден гледах Арсенал - Челси от Премиър лийг. След това наблюдавах и три мача от Серия "А". Излъчването на нашия футбол е смехотворно, но тези телевизии въобще не са ни казвали за това. Продължаваме да говорим за реални стадиони, но никога не мислим за виртуалните такива”, коментира Де Лаурентис на пресконференция.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 майк

    0 0 Отговор
    Ма това е Данчо Караджов бре !
  • 2 Последния Софиянец

    0 0 Отговор
    Това ако е вярно, то вече в българския футбол има само зомбита