Last news in Fakti

24 Октомври, 2023 13:30 1 650 7

Пламен Гетов назова големия проблем на БГ и заяви: Какво правят клубовете, за да създават играчи? Оправдания много!

  • пламен гетов-
  • футбол-
  • отбори-
  • бфс-
  • клубове

България постигна най-големите си успехи, когато футболистите ни играеха във водещите шампионати в Европа

Пламен Гетов назова големия проблем на БГ и заяви: Какво правят клубовете, за да създават играчи? Оправдания много!  - 1

Легендата на българския футбол - Пламен Гетов, говори пред Gong.bg като засегна най-наболялата тема в българския футбол. А именно - защо не успяваме да създаваме достатъчно класни играчи, които да носят успехи на националния отбор на България. Гетов сподели, че проблемите в родния футбол са започнали, когато държавата е абдикирала от футбола.

Бившият футболист е категоричен, че клубовете носят вина за качеството на футболистите, тъй като там се изграждат. Гетов попита какво може да направи Българският футболен съюз, след като е изградил методология, но клубовете не я приемат, тъй като всичко си знаят.

"Какво да ви кажа за националния отбор? Няма как футболът ни да процъфтява, след като държавата е абдикирала от спорта. Това е голям проблем на целия български спорт.

Българските футболисти не играят редовно в клубните си отбори. Не създаваме футболисти, които имат качества да играят в силни клубове в Европа. При това положение как да имаме силен национален отбор?

България постигна най-големите си успехи, когато футболистите ни играеха във водещите шампионати в Европа.

Големият проблем са детско-юношеските школи. В колко от тях децата не плащат такси? В колко школи работят квалифицирани специалисти? Какви условия са им осигурени? Талантите масово тренират на изкуствени терени и няма кой да им покаже тънкостите във футбола. Тези настилки съсипват децата, тъй като водят до тежки контузии. Хубаво е, че вече има план да се премахнат. Клубовете трябва да се замислят върху тези неща.

Каква вина може да има Българския футболен съюз? Какво може да направят? Изградили са методология за развитие на подрастващите, но клубовете не я приемат. Твърдят, че всичко знаят и могат, но не виждаме резултатите.

Когато държавата започне да обръща нужното внимание и клубовете осигурят добри условия и квалифицирани специалисти, които да работят с децата, тогава футболът ни ще започне да се развива", заяви Гетов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гу Гу

    4 0 Отговор
    му палеше конюшните като факли. Докато не се отказа да прави Спартак Плевен по-голям отбор от Литекс—Ловеч
  • 2 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    8 2 Отговор
    Гетов и той се изявява като приятел на Голямата Перука. Именно затова БФС има ръководство, за да решава всички тези проблеми, които посочва футболистът. Някога плачехте, че държавата много се месила и контролирала, била тоталитарна, сега пък държавата се била оттеглила. Футболните клубове са частни и се ръководят от бизнесмени, които пък избират ръководството на футболния съюз. Бедата е, че тези "президенти" са едва ли не пожизнени и използват футбола не за развитие, ами за пране на пари. Купуват чужденци, за да могат после да ги препродадат по-скъпичко и да спечелят пари. Никой не ходи по селата и градовете да търси таланти като едно време. Да не говорим, че в училищата физическото възпитание е една формалност, липсват спортни дружества и бази. Подрастващите имат наднормено тегло и единственото им забавление са веселбите, алкохолът и дрогата.
  • 3 гост

    3 2 Отговор
    Не се излагай, Пламене! И ти ли си на хранилка към БФС, та дрънкаш подобни небивалици?! В целият цивилизован свят всяко едно ръководство на обществена организация, която не отговаря на очакванията на обществото - подава оставка! И не се оправдавай с държава и правителство, защото там оставките са много по-начесто от "незаменимите" в БФС! Ако бяха толкова "добри" всички правителства, нямаше да има смени и оставки, но тава за БФС не важи! А ти какво правиш по цял ден, та не ходиш да показваш на децата в Плевен тънкостите в играта, както сам обясняваш, че трябва да стане!? И не само ти, аз поне не знам някой бивш национал сериозно да се е заел с деца, но намирате кусури, че "няма" кой да им показва - сигурно от чужбина трябва да дойде този "някой"! Правиш лошо впечатление, а навремето ми беше любимец.... Жалко!
  • 4 Анималс Кюстендил

    4 2 Отговор
    Това плевенско чивтокопитно не е в час. За какво да създаваме кадри като си имаме расови жребци като Юга, Дюкенс Назон и Матиас Фаетон??? Небивалици
  • 5 Еми

    1 1 Отговор
    Еми като не изпълняват клубовете препоръките на тия от БФС последните имат прекрасен изход, да станат и да кажат : Пичове ние бяхме до тук, не ни слушате и ние неможем да си гледаме работата като хората, а нещем да се излагаме повече.
  • 6 Общи приказки

    2 0 Отговор
    Всеки това говори.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.