Last news in Fakti

28 Октомври, 2023 15:54 720 0

Сабаленка и Швьонтек водят двете групи на финалите на УТА в Канкун

  • сабаленка-
  • швьонтек-
  • тенис-
  • мексико-
  • финали

Първите две от всяка група ще се класират за полуфиналите на надпреварата

Сабаленка и Швьонтек водят двете групи на финалите на УТА в Канкун - 1
Снимка: БГНЕС

Водачката в световната ранглиста Арина Сабаленка (Беларус) (на снимката) и номер 2 Ига Швьонтек (Полша) са начело в двете групи, носещи имената "Бакалар" и "Четумал" на финалите на УТА в Канкун (Мексико) с награден фонд 9 милиона долара, които ще се играят следващата седмица, предава БТА.

В група "Бакалар" са още Елена Рибакина (Казахстан), Джесика Пегула (САЩ) и Мария Сакари (Гърция), а в "Четумал" заедно с Швьонтек ще играят Коко Гоф (САЩ), Онс Жабюр (Тунис) и Маркета Вондроушова (Чехия).

Сабаленка и Рибакина играха три пъти този сезон, като беларускинята спечели титлата на Откритото първенство на Австралия, а Рибакина я победи на финала в Индиън Уелс и на четвъртфиналите в Пекин.

"Очевидно Арина и Елена са сериозни тенисистки, така че ще бъде трудно. Но аз съм доволна от моята група. Освен Мария, всъщност не съм играла толкова много с Арина или Елена, ще бъде интересно", каза Пегула.

Група "Четумал" включва трима от шампионките от Големия шлем за сезона - от Откритото първенство на Франция Швьонтек, от Откритото първенство на САЩ Гоф и от "Уимбълдън" Вондроушова. Швьонтек и Гоф ще се изправят една срещу друга за 10-и път в кариерите си. Групата ще има и реванш от финала на "Уимбълдън" - Жабюр срещу Вондроушова.

"Няма лесни мачове на финалите на УТА. Аз се изправих срещу Коко и Маркета в Пекин и Ню Йорк, така че единствената, с която не съм играла наскоро е Онс. Просто трябва да се съсредоточа върху себе си, да свикна с условията тук и всичко трябва да е наред", каза полякинята.

Първите две от всяка група ще се класират за полуфиналите на надпреварата между осемте най-добри тенисистки за сезона.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА