Last news in Fakti

3 Ноември, 2023 19:30 1 704 0

Британски милиардер се е съгласил да инвестира 300 милиона долара в "Олд Трафорд"

  • сър джим ратклиф-
  • манчестър юнайтед-
  • инвестиция-
  • футбол-
  • висша лига

Това ще бъде част от сделката със собствениците на “червените дяволи” по придобиването на 25% от клуба

Британски милиардер се е съгласил да инвестира 300 милиона долара в "Олд Трафорд" - 1

Британският милиардер сър Джим Ратклиф се е съгласил да инвестира 300 милиона долара (245 милиона паунда) в подобряване на спортната инфраструктура на Манчестър Юнайтед, информира “Дейли Мейл”. Това ще бъде част от сделката със собствениците на “червените дяволи” по придобиването на 25% от клуба. Освен това той ще осигури парите от личните си авоари, а няма да трупа нови дългове на сметката на клуба, както от години правят американските собственици семейство Глейзър. Различни изчисления твърдят, че в момента 20-кратните шампиони имат дългове на стойност над 1 милиард паунда.

Медиите на Острова твърдят, че собственикът на химическия гигант Инеос ще преведе парите още преди края на годината, макар че сделката все още не е обявена официално, а след това ще трябва да премине и няколко седмично ратифициране от страна на ФА. Парите ще бъдат вложени като начало в подобряване на “Олд Трафорд”, където от от години хората от клуба твърдят, че има нужда от сериозна реновация. С помощта на тези пари ще бъдат ускорени плановете за увеличаване на капацитета от сегашните 76 на 90 хиляди места, но също така осъвременяване на цялостната визия на съоръжението.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА