Last news in Fakti

19 Ноември, 2023 20:00 1 558 21

Георги Иванов: Не ми е проблем още днес да си подам оставката

  • георги-
  • иванов-
  • гонзо-
  • сърбия-
  • българия

Някои хора не виждат основата, но имаме добра основа за следващия цикъл, каза Гонзо

Георги Иванов: Не ми е проблем още днес да си подам оставката - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Техническият директор на БФС Георги Иванов говори пред медиите след хикса със Сърбия (2:2) в последния мач от евроквалификациите в Лесковац, предава gong.bg.

„Първо да поздравим футболистите и треньорския екип за начина, по който подредиха отбора. Смятам, че особено в първия мач с Унгария имахме малшанс, но отборът показва потенциал и различно лице от мача с Литва. Аз от една година повтарям, че отборът има потенциал, но някои не го виждат. Това са млади момчета, на които трябва време, за да направим силен национален отбор“, каза Иванов.

„Ние поставихме една основа. Някои хора не виждат основата, но имаме добра основа за следващия цикъл. В този цикъл квалификации за Европейско първенство Сърбия и Унгария бяха сериозни отбори, виждате какви футболисти имат. На нас ни трябват време, за да изградим отбор. Тази една година, в които градихме отбор, опитвахме да трупаме точки, тя бе трудна. Треньорския екип на Илиан Илиев показа как трябва да се прави“, допълни той.

„Не искам да говоря за Кръстаич, но Илиан промени схемата. Една от причините – българските отбори играят с четирама защитници, когато идваха в националния те трябваше да си променят нагласите за няколко дни, тъй като националния отбор играеше с трима. Илиян намери как да промени отбора и резултатите го показват“, заяви Гонзо.

„Когато един треньор няма резултати, винаги е грешка на ръководството назначението му. Имахме мачове, които можехме да победим – Черна гора, Сърбия, сега показваме постоянство. Сърбия имаше контрола среща, когато играхме с Унгария и техните титуляри не участваха в този приятелски мач. Нашите играчи издържаха не само физически, но и чисто ментално, защото се изправиха срещу сериозни отбори. При изтеглянето на жребия всички смятахме, че Сърбия и Унгария не са Франция и Испания, но все пак имат футболисти, които са тяхно ниво. Ние надценихме нашия отбор при Кръстаич. Всички желаехме да се класираме. Ние сме поставили основа, на която новият треньор да надгражда. Потенциалът на играчите е по-голяма от точките, които имаме“, допълни Иванов.

„Аз съм поканен от Боби Михайлов да работя в БФС. Въобще за президент кандидат-президент не сме говорили. Аз се опитвам да работя така, че не само мъжкият национален отбор, а всички гарнитури да се развиват. Трябва да работим по школите. Говорим за единна методика, методика и философия, която ще е за целия футбол. На 8 декември ще я представим. Това не се е правило досега в България. Това е препоръчително, това не е нещо, което да следва задължително. Много е трудно да накараш професионалните клубове, които са частни фирми, да ги накараш да работят по този начин“, каза още Гонзо.

„Аз вече 15 години се занимавам с това. Не казвам, че ще се кандидатирам, не казвам, че имам такова желание (да се кандидатира за президент на БФС). Ние работим добре и много хора не могат да го видят. Много хора не знаят какво сме направили за българския футбол. Ако питате мен аз винаги съм си тръгнал сам. Не ми е проблем още днес да си я подам оставка и да си тръгна още днес. Аз съм служител на БФС“, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асена кукорчева спецова

    15 7 Отговор
    и аз си тръгвам за родният харвардъ
  • 2 ...........

    37 1 Отговор
    "но имаме добра основа за следващия цикъл, казав Гонзо"18 години циклене на нескопосници създали най -убиташкия нац. отбор в европа.Колко години още ви трябват , г-да наглетци?Трябва ли феновете да ви дойдат по прозоците с факли, за да разберерете,че сте тотални боклуци на хранилка?
  • 3 Гонзовица

    55 1 Отговор
    Като не ти е проблем защо не я подадеш бе ама не ти се бяга от хранилката.
  • 4 Валери

    40 1 Отговор
    Какво чакаш?
  • 5 Възмутен

    38 1 Отговор
    Като не ти е проблем, какво чакаш?
  • 6 Бербо

    29 1 Отговор
    И си умрял от глад
  • 7 Гост

    43 1 Отговор
    ...Гонзо...и колко време ги дъвчеш тези думи......не ми е проблем...ами хайде като не ти е проблем..
  • 8 Мале,малеее

    32 1 Отговор
    Имаш проблем и ти и аверите ти и се нарича Черно Тото.То цяла България го знае,само вие пак ни правите на балами
  • 9 Бегай

    26 2 Отговор
    Не му е проблем ,но няма желание...Ако може да перифразирам един негов братовчед...
  • 10 Никос

    27 1 Отговор
    Е хайде де. Какво чакаш. И Лечков и Костадинов също.
  • 11 Въгларово

    21 1 Отговор
    Като не е проблем,какво чака,а не си подава оставката? Като е "служител",уведомява работодателя и си тръгва .
  • 12 Гост

    19 1 Отговор
    Давай я, гонзалес, въобще не чакай
  • 13 Сельо

    19 0 Отговор
    Цикъл , какъв цикъл
  • 14 Някой

    11 0 Отговор
    Как се вкара автогол?
  • 15 Оставка !!!

    14 1 Отговор
    На нас ни е проблем, че сте още в бф$....
    На футбола му е проблем, че сте още в бф$...
    ОСТАВКА!!!!
  • 16 Некой си

    10 0 Отговор
    Еми като клубовете са частни фирми вие за какво сте тогава ? Една централка за нищоправци с огромни заплати плащани от държавата.
  • 17 някой

    6 0 Отговор
    Каква основа ? От всяко статично положение гол влиза . Голям форум пак през крив макарон. Илиян Илиев ги хвана малко да потичат повече в тези два мача - разбираемо . Нов треньор , повечко мотивация . Но утре тези момчета без особени качества , срещнат мутантите на Италия , Франция ? Цикъла пак ще се повтори , и затвори. Това беше най-леката група , в която се преборихме мъжки , за кое място? Докато не излязат от България футболисти , които да са титуляри , и отборите им преследват европейски клубни отличия , в цикъл Сряда -Събота , нищо няма да се промени. Просто футбола ни се върна назад до ниво 60-те години.

    Коментиран от #18

  • 18 Левски 1914

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "някой":

    За това са виновни Борисов, Домусчиев и Ганчев!

    Коментиран от #19

  • 19 Хамрун.2022

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Левски 1914":

    А тоето п.състояние, кой е виновен ?
  • 20 Хари

    2 0 Отговор
    Еми хаде де Гонзо, Лечков, Михайлов действайте на приказки сте силни, знаем !
  • 21 Сзп

    0 0 Отговор
    Подай си е говедо тъпо,заради сините доносници няма футбол в България вече 20г.Представятели си водоноската на Рен се готви за президент на БФС.