Last news in Fakti

27 Ноември, 2023 14:54 1 447 0

ЦСКА 1948 с класика в Кърджали (ВИДЕО)

  • цска 1948-
  • футбол-
  • арда

Георги Русев откри за "червените" в 18-ата минута, в 29-ата Неделко Пишчевич удвои аванса на гостите, а крайното 3:0 оформи Елитон

ЦСКА 1948 с класика в Кърджали (ВИДЕО) - 1

Отборът на ЦСКА 1948 победи с 3:0 Арда в отложен мач от 3-ия кръг на efbet Лига. Георги Русев откри за "червените" в 18-ата минута, а в 29-ата Неделко Пишчевич удвои аванса на гостите.

В началото на второто полувреме и Елитон добави едно попадение. Повече голове нямаше. Така възпитаниците на Николай Панайотов си тръгнаха от Кърджали с трите точки, което ги изкачи с две места в класирането. ЦСКА 1948 заема петото място, поне преди мача на Левски.

Арда пък вече е на седмо място в българския шампионат с точка по-малко от "червените".

В 11-ата минута Мартин Стойчев проби отлично отдясно и прати остро центриране в пеналтерията, с което стражът на ЦСКА 1948 се размина, но Елитон изчисти. Все пак се стигна до удар към вратата на "червените", който пък бе блокиран от Емил Виячки.

Три минути след това Антонио Вутов успя да се обърне и да върне към Неделко Пишчевич, който стреля по земя. Топката рикошира, след което срещна левия страничен стълб на вратата. Иван Дичевски само изгледа топката, която за щастие на домакините не влезе във вратата.

В 18-ата минута гостите поведоха в резултата. Георги Русев центрира от левия фланг към близката греда, а там стана разбъркване, като последен с топката игра Иван Дичевски, а тя се озова във вратата му. Попадението бе преразгледано с ВАР, а в крайна сметка признато.

Седем минути след това Емил Ценов нахлу в наказателното поле, успя да финтира защитник на Арда и стреля, като топката срещна тялото на друг от играчите на Тунчев. "Червените" имаха сериозни претенции за дузпа, но Никола Попов остави играта да продължи. Решението му не бе променено и след бърз преглед с ВАР.

В 29-ата минута Георги Русев центрира от ъглов удар, a Ивайло Чочев отклони топката към далечната греда, където Неделко Пишчевич я добави в мрежата на Иван Дичевски за 2:0.

Първият точен изстрел към вратата на ЦСКА 1948 дойде в 34-ата минута и извън наказателното на гостите. Вратарят Генадий Ганев без проблеми улови топката.

Четири минути преди края на полувремето ЦСКА 1948 атакува добре, а Неделко Пишчевич намери Антонио Вутов на ръба на пеналтерията. Той успя да се обърне, въпреки че бе натиснат от защитник на Арда, след което опита да комбинира с Ивайло Чочев. Топката обаче бе изчистена.

Три минути след подновяването на играта Георги Русев отново центрира в наказателното на домакините, където Елитон от близка дистанция стреля с глава и прати топката във вратата на Дичевски за трети път в мача.

В 58-ата минута Педриньо получи отляво и нахлу към вътрешността на терена, демонстрирайки отлична техника, след което с пета пусна към Вутов. Той директно стреля по земя, а ударът му бе спасен от Иван Дичевски.

В 67-ата минута домакините организираха опасна атака. Абубакар Тунгара пое отлично високо подаване в наказателното поле, след което пусна остър пас към Преслав Боруков. Нападателят на Арда обаче бе изпреварен от Елитон, който остана на земята, изпитващ сериозна болка. Все пак защитникът на ЦСКА 1948 успя да продължи игра.

Две минути след това Ебенезер Принц Окезие пробва с изстрел от дистанция, но изпълнението му срещна гърба на съотборник. След това топката стигна до Тонислав Йорданов, който с диагонален изстрел преодоля стража на "червените", но не и Елитон, който изчисти от голлинията.

В 77-ата минута Преслав Боруков проби отляво, след което пусна пас към Иван Коконов, който влезе от пейката. Той пък стреля в близкия ъгъл, а топката срещна страничния стълб, след което попадна в ръцете на Ганев.

Пет минути преди края на срещата Никола Илиев опита изстрел, който бе блокиран от Крачунов. Това решение на младото крило остави няколко негови съотборника недоволни заради по-добрите им позиции.

В 89-ата минута Ивайло Чочев получи шанс да изпълни пряк свободен удар в добра позиция за директен обстрел на вратата. Неговото изпълнение обаче мина встрани от целта.

В продълженията на мача пък Преслав Боруков също пробва късмета си с шут извън наказателното поле. Топката прелетя над напречната греда. Секунди след това той имаше нов шанс, като този път нанесе изстрел от вътрешността на пеналтерията, но отново не намери очертанията на противниковата врата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА