Last news in Fakti

1 Декември, 2023 14:00 3 478 4

Фалирал спонсор съди Mercedes за милиарди

  • спорт-
  • mercedes-
  • формула 1-
  • ftx

На 27 ноември във Флорида са били заведени две дела

Фалирал спонсор съди Mercedes за милиарди - 1

Фалитът на борсата за криптовалути FTX, която беше спонсор на тима на Mercedes, нанесе сериозни имиджови щети на бившите световни шампиони във Формула 1. Но явно това няма да са всички последствия от краха на FTX, тъй като сега Mercedes и бейзболната лига в Щатите се оказаха въвлечени в дела за измама, заведени от пострадали клиенти на крипто борсата.

Според местни медии, на 27 ноември във Флорида са били заведени две дела, посветени на това, че Mercedes и бейзболната лига са рекламирали промоционални сделки на борсата и са “подпомагали и/или са участвали в измами за милиарди”.

Mercedes подписа с FTX през 2021 година и логата на борсата, базирана на Бахамите, присъстваха както на болидите на тима, така и на гащеризоните на пилотите. И тук адвокатите на ищците използват тази връзка и “изграждането на доверие” у борсата, подхранвано и поддържано от компаниите, спонсорирани от FTX.

Борсата банкрутира през ноември миналата година, а нейният основател и управляващ директор Сам Банкман-Фрийд вече получи седем присъди за измами и пране на пари, но най-вероятно ще се сдобие и с други, тъй като срещу него са повдигнати разнообразни обвинения.

Веднага след банкрута на FTX от Mercedes премахнаха логата на борсата от колите и гащеризоните на пилотите и обясниха, че са много изненадани и разочаровани от случилото се, като историята приключи. Явно обаче сега може да има продължение. Хората, завели делата срещу Mercedes, вече съдят някои от най-известните спортисти в Щатите, които бяха рекламни лица на FTX.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кико

    8 3 Отговор
    Болни мозъци американски! Все някой друг им виновен за решенията им! "Внимавайте, кафето може да е горещо!"
  • 2 Баварец

    3 3 Отговор
    Луда Хамериканска работа!!! За какво ще съдиш МБ???За пари, които болната ти кратуна е подарила на някаква пирамида, сега си решил, че ще съдиш! Съди, нищо няма да излезе от това!
  • 3 парижкият дявол

    3 0 Отговор
    Том Брейди и той изгоре милият... Чудя се само оная бразилска кобилка, жена му дали не го заряза по тоя повод така изненадващо?
  • 4 Порно

    0 0 Отговор
    Преди, по време на пирамидите, обяснявах на баща на мой приятел, че Лайф чойс е пълна измама. Отговори, че завиждам, щото нямам неговите пари, та да участвам и да си ги удвоя.След месец изгоряха парите, заради които се е трепал в пустинята. Та и тия същите, лакомията им край няма, сега МБ им виновни.Те и Роналдо го съдят за това.