Last news in Fakti

3 Декември, 2023 17:13 893 1

Лудогорец заби пет гола на Ботев (Враца)

  • лудогорец-
  • футбол-
  • ботев враца

Квадво Дуа откри в 20-ата, а капитанът Якуб Пьотровски удвои в 56-ата. Полякът вкара втория си гол три минути след това. Матиас Тисера също се разписа в 74-ата минута. Тодор Неделев оформи крайния резултат в 88-ата минута със страхотно попадение

Лудогорец заби пет гола на Ботев (Враца) - 1

Шампионът Лудогорец победи Ботев Враца с 5:0 в мач от 19-ия кръг на efbet Лига. Квадво Дуа откри в 20-ата, а капитанът Якуб Пьотровски удвои в 56-ата. Полякът вкара втория си гол три минути след това. Матиас Тисера също се разписа в 74-ата минута. Тодор Неделев оформи крайния резултат в 88-ата минута със страхотно попадение.

Старши треньорът на Лудогорец – Георги Дерменджиев, имаше проблеми с вратарския пост, тъй като извън групата останаха двамата основни играчи на този пост - Серджио Падт и Симон Слуга, които имаха леки физически проблеви. Като титуляр под рамката застана младежкият национал Дамян Христов, а на резервната скамейка бе Пламен Пепеляшев. Четворката в защитата бе оформена от Аслак Фон Витри, Ноа Сонко Сундберг, Оливие Вердон и Сон. В центъра оперираха Педро Нареси и Клод Гонсалвеш, а по крилата бяха разположени Бърнард Текпетей и Кайо Видал. Капитанът в днешната среща Якуб Пьотровски пък действаше зад Квадво Дуа, който водеше атаката.

Наставникът на Ботев Враца – Христо Янев, пък се наложи в последния момент да направи смяна в титулярния състав, след като Мартин Христов получи заболяване, а неговото място зае Луиз Соарес. На вратата бе Федерико Бариос, а в защитата действаха Едуардо Кунде, Стефан Велев и Соарес. Браян мендоса, Спас Георгиев, Марио Киконда и Бубакар Траоре оформиха четворката в центъра, а капитанът Даниел Генов, Марко Мажуга и Жан Пиер Да Силва бяха атакуващата тройка.

Проблем с едната мрежа забави началото на срещата с няколко минути, но домакините бързо се справиха със създалата се ситуация и мачът стартира.

Първата ситуация в срещата дойде във втората минута и бе на сметката на домакините. Тогава Бърнард Текпетей изведе добре на десния фланг Аслак Фон Витри, който напредна, влезе в наказателното поле и върна топката към границата за Сон, а той стреля с десния крак, но високо в аут.

Четири минути след това капитанът на домакините – Якуб Пьотровски, получи подаване от тъч отдясно в наказателното поле и центрира към първа греда, където Квадво Дуа опита да отиграе технично с пета, но топката премина покрай лявата греда на вратаря Федерико Бариос.

В 15-ата минута Текпетей центрира от свободен удар отляво на наказателното поле на гостите, където Пьотровски успя да отиграе с ножичен удар, но топката премина високо над вратата.

Лудогорец успя да вземе преднина в 20-ата минута. Текпетей изведе по чудесен начин Квадво Дуа, който надбяга защитата на врачани, влезе отдясно в наказателното поле и отправи изстрел по диагонала, който попадна в долния десен ъгъл на Бариос, макар че вратарят успя да докосне топката, но не и да предотврати попадението – 1:0. Голът бе разгледан със ситемата ВАР за евентуална засада, каквато обаче нямаше.

Две минути след попадението Текпетей получи пред дъгата на наказателното поле и стреля опасно по тревата, но топката премина покрай дясната греда на Бариос.

"Орлите" натиснаха сериозно и в 26-ата минута Пьотровски получи на десния фланг, не успя да укроти по най-добрия начин топката, но все пак комбинира с Аслак Фон Витри, който си нагласи топката отдясно в наказателното поле и стреля точно, но отново стражът на врачани спаси.

Минута по-късно съдията Георги Кабаков пусна авантаж, макар че имаше нарушение срещу Текпетей. Топката бе взета от Видал, който напредна към наказателното поле и комбинира с Дуа отляво в пеналтерията. Нападателят пое топката и стреля към вратата, но за пореден път Бариос се намеси и спаси.

В последната 45-ата минута на първата част дойде и първият удар на Ботев Враца към вратата на домакините. Капитанът Даниел Генов получи топката на сериозна дистанция от вратата на Лудогорец и реши да стреля, но топката профуча над вратата на Дамян Христов.

Георги Дерменджиев направи една смяна на почивката и пусна в игра Тодор Неделев, който замени Педро Нареси.

Лудогорец стигна до второ попадение на 56-ата минута. Секунди преди това Сон пое добра топката пред наказателното поле и стреля опасно, но Бариос изби над гредата в корнер. След това Тодор Неделев центрира на първа греда, където полякът изпревари Едуардо Кунде и с глава заби топката във вратата на врачани за 2:0.

Само три минути след това "орлите" направиха резултата класически. Клод Гонсалвеш изведе отлично Фон Витри отдясно и след това намери Пьотровски на границата на наказателното поле, който стреля с едно докосване по земя и прати топката за трети път във вратата на Федерико Бариос - 3:0, с което отбеляза и втория си гол в срещата.

В 63-ата минута Пьотровски извезе отлично зад защитата на гостите Текпетей, който напредна на скорост отдясно в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но Бариос отрази.

Шамипоните продължиха да държат контрола върху мача и в 74-ата минута отбелязаха и четвърти гол. „Орлите“ организираха отлично многоходово нападение, при което Фон Витри и Пьотровски направиха отлично двойно пред наказателното поле, след което норвежецът комбинира с Тодор Неделев, който пък пусна великолепен извеждащ пас с едно докосване за Матиас Тисера. Аржентинският нападател остана очи в очи с Бариос и елегантно го копна за 4:0.

Две минути преди края на редовното време появилият се от пейката Тодор Неделев вкара страхотен гол. Рик Джонатан проби отляво и центрира неточно, но отбраната на Ботев Враца не изчисти по на-добрия начин топката, която попадна на пътя на Неделев, който с феноменален удар от воле от сериозна дистанция препарира Бариос за 5:0.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 4 Отговор
    Да ви имам "българския" отбор ! Какъвто и да е бат" ви Венци само в Славия играят българчета! Всичко друго е от 4-та конгоанска до 7-ма бразилска лига !