Last news in Fakti

3 Декември, 2023 18:26 1 066 1

Челси се върна на пътя на победите, след зрелище на "Стамфорд Бридж"

  • челси-
  • брайтън-
  • висша лига-
  • футбол

С победата лондончани вече са точно в средата на класирането – десета позиция с 19 точки

Челси се върна на пътя на победите, след зрелище на "Стамфорд Бридж" - 1

Челси се върна на пътя на победите. „Сините“ от Лондон надвиха с 3:2 Брайтън в мач от 14-ия кръг на Висшата лига. С победата лондончани вече са точно в средата на класирането – десета позиция с 19 точки. „Чайките“ са осми с три пункта аванс.

„Сините“ започнаха силно двубоя и още в първите минути опитваха да наложат натиск по всякакъв начин. В 18-ата минута усилията на домакините дадоха резултат. Беноа Бадиашил стигна до центриране от корнер, успя да запази и да върне топката на около метър пред голлинията, където Енцо Фернандес с направи 1:0.

Играчите на Маурисио Почетино продължиха да са много активни - Аксел Дисаси прати успоредно подаване към Михайло Мудрик, но защитник на “чайките” изчисти в ъглов удар, след чието центриране на Конър Галахър, Леви Коуил ее разписа срещу бившия си тим за 2:0.

В 43-ата минута Факундо Буонаноте се разходи между няколко играчи в синьо и с хубав удар намери мрежата Роберт Санчес за 2:1. Малко след изпълнение на център се стигна до нов фал на Галахър в средата на терена, който тръгна в гръб да отнема топката, но вместо това извърши нарушение и бе изгонен.

Малко след като мина един час игра Николас Джаксън и Михайло Мудрик комбинираха и украинецът бе съборен в наказателното на Брайтън. Първоначално съдията Крейг Поусън игнорира падането на Мудрик, но след сигнал на ВАР прегледа ситуацията и даде дузпа, която Енцо Фернандес превърна в гол – негов втори в мача.

До края на двубоя Брайтън наложи тотален натиск на Челси и на няколко пъти бе близо до гол. „Синята“ отбрана обаче издържа почти до края, пропуквайки се единствено във втората минута на добавеното врем, когато Жоао Педро оформи крайното 3:2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джеймс

    1 0 Отговор
    Никога няма да стигнат успехите на Роман Империя! Американския собственик- палячо затрива позициите на Челси като гранд на световната футболна сцена.