Last news in Fakti

4 Декември, 2023 06:42 1 121 0

Барселона потрепери, но победи Атлетико Мадрид в дербито на кръга

  • футбол-
  • барселона-
  • атлетико мадрид-
  • ла лига

Мачът ще бъде белязан от множество пропуски за "блаугранас", а Рафиня дори уцели гредата

Барселона потрепери, но победи Атлетико Мадрид в дербито на кръга - 1

В изключително нажежен мач Барселона победи Атлетико Мадрид с 1:0, а срещата предложи изобилие от емоции.

Единственото попадение реализира Жоао Феликс в 28-та минута, а интересен факт е, че португалецът все още е собственост на "дюшекчиите".

Мачът ще бъде белязан от множество пропуски за "блаугранас", а Рафиня дори уцели гредата.

Момчетата на Шави обаче можеха да бъдат наказани, защото Мемфис Депай бе близо до гол от пряк свободен удар, но Иняки Пеня с плонж изби топката в рамката на вратата.

В добавеното време пак Пеня се оказа герой след ново супер спасяване, което измъкна трите точки.

В класирането Барселона вече е на трета позиция с 34 точки. Атлетико Мадрид пък е на 4-то място с 31, но и мач по-малко.

Още в първата минута Барселона можеше да поведе. Педри подаде към Рафиня, който с финт елиминира Ермосо и се озова на стрелкова позиция. Бразилецът обаче шутира с по-неудобния му десен крак и ударът му разочарова.

Малко по-късно Феликс пусна пас в коридор към Левандовски. Той също опита удар, но бе блокиран.

Натискът на Барселона продължи и в 6-та минута Рафиня центрира към Левандовски, който се бе измъкнал от Вицел и Ермосо. Полякът опита удар с глава, но намери топката с носа си и тя излезе в аут.

В 12-та минута футболистите на Шави регистрираха нов фрапантен пропуск. Жул Кунде се включи добре по десния фланг и прати прекрасен пас за Левандовски. Нападателят стреля от въздуха, но топката профуча над гредата.

В 28-та минута домакините откриха резултата! Рафиня напредна с топка в крака в половината на Атлетико и подаде към Жоао Феликс. Молина понечи да пресече паса, но португалецът постави ходилото си и топката премина зад гърба на бранителя. Феликс остана очи в очи с Облак и много елегантно копна топката над вратаря - 1:0.

Гостите отговориха след няколко минути с опасна атака. Гризман се озова на позиция за удар, но Френки Де Йонг с шпагат в последния момент изби в корнер.

В края на първата част само Облак спаси червено-белите от инкасиране на втори гол. Левандовски открадна топката от Коке и подаде към Гюндоган. Халфът от своя страна намери Феликс, който с външната част на ходилото успя да стреля, но вратарят се намеси по блестящ начин.

Второто полувреме започна на много високо темпо. Атлетико се изнесе в по-предни позиции, което остави доста пространства за бързите играчи на Барса. Именно от това се възползва Педри, който се измъкна на добра позиция, но решаващото му подаване бе разгадано.

В 58-та минута Рафиня преодоля съпротивата на Ян Облак, но нацели гредата. Бразилецът осъществи брилянтно двойно подаване с Педри, който му върна топката с пета. Крилото стреля от дистанция, но левия страничен стълб го лиши от попадение.

В ответната атака Самуел Лино намери добре Гризман, но френският футболист стреля в аут.

Около 10 минути преди края Атлетико също разтресе рамката на вратата. Мемфис Депай стреля от пряк свободен удар, но Иняки Пеня с върха на пръстите си отби топката в напречната греда.

В 86-та минута Роберт Левандовски пропусна нов стопроцентов шанс за гол. Нападателят получи перфектна топка от Гюндоган. Левандовски замахна, за да елиминира Ермосо и от чиста позиция стреля в аут.

В добавеното време се наложи нова намеса на Иняки Пеня, но каталунците издържаха и успяха да спечелят срещата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА