Last news in Fakti

5 Декември, 2023 19:38 1 231 0

ЦСКА удари Славия и е на 1/4-финал за Купата след мач с много положения на "Овча купел"

  • цска-
  • славия-
  • купа на българия-
  • футбол

В двубоя не отсъстваха и емоциите, а Густаво Бусато получи контузия в края на мача и бе принудително заменен

ЦСКА удари Славия и е на 1/4-финал за Купата след мач с много положения на "Овча купел" - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на България след победа с 1:0 срещу Славия в осминафинален сблъсък, игран на стадион "Александър Шаламанов".

Попадението бе дело на Матиас Фаетон в 27-а минута, но и двата отбора имана много положения, като "белите" на два пъти нацелиха гредата, а "червените" също бяха отказани в една ситуация от напречната греда. В двубоя не отсъстваха и емоциите, а Густаво Бусато получи контузия в края на мача и бе принудително заменен.

С тази победа ЦСКА си осигури място на четвъртфиналната фаза на Купата на България.

В 14-а минута Санянг допусна много сериозна грешка, която позволи на Мартин Сораков да остана очи в очи с вратаря на ЦСКА, а накрая и отправи удар, но Бусато впечатли с реакция, като успя да спаси. Десетина минути по-късно гостите организираха първата си по-добра атака в срещата, като Фаетон задържа топката по чудесен начин около страничната линия, а след това намери Линдсет в наказтелното поле, който опита изстрел, който профуча много близо до левия страничен стълб на Вуцов.

В 27-а минута Тобиас Хайнц преодоля страхотно съперников състезател и достави великолепен пас в наказателното поле, а Матиас Фаетон изпревари футболист на Славия, след което насочи топката във вратата, като не остави шанс на стража на "белите" да реагира - 1:0 за ЦСКА.

В 38-а минута Майкъл Естрада показа индивидуалната си класа, като опита много мощен шут от разстояние, но топката се отби от напречната греда на Славия.

В ответната атака домакините си раздадоха бързи подавания, а Галин Иванов се обърна с топка в крака и изпрати техничен удар, но Бусато спаси зрелищно с една ръка, избивайки в корнер.

Три минути преди края на редовното време за първата част Денислав Александров също проби по чудесен начин по фланга и опита удар в средата на вратата, но Бусато отново бе добре позициониран и успя да спаси. В първата минута на добавеното време за първото полувреме Славия изпълни чудесен корнер, а Ерол Дост стреля с глава, като този път вратарят на ЦСКА не помръдна и само изгледа с надежда как топката профуча на сантиметри от левия му страничен стълб.

В 57-а минута Тони Тасев опита късмета си от пряк свободен удар, но топката прелетя близо до дясната греда на Бусато. Малко след това отново футболистът на "белите" центрира от корнер, а Ерол Дост отигра с глава само за да види как топката се отклонява от напречната греда на ЦСКА.

Двайсетина минути преди края на редовното време появилият се като резерва Дюкенс Назон се пребори по страхотен начин в противниковото наказателно поле и стреля по тревата, но топката премина в близост до страничния стълб на Славия.

В третата минута на добавеното време Кристиян Стоянов опита късмета си от разстояние, а мощният му удар срещна десния страничен стълб на Димитър Евтимов, който се бе появил като смяна на принудително заменения Бусато.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА