Last news in Fakti

21 Декември, 2023 06:19 1 257 0

Нова бомба в Италия! Носителят на Купата е аут от турнира

  • наполи-
  • интер-
  • футбол-
  • копа италия-
  • купата на италия-
  • болоня

Интер бе изненадан в последните минути на двубоя

Нова бомба в Италия! Носителят на Купата е аут от турнира  - 1

След като Фрозиноне изхвърли Наполи с разгромна победа с 0:4 в Неапол, снощи и носителят на Копа Италия от миналия сезон Интер бе елиминиран по вълнуващ начин. Съставът на Болоня измъкна така ценната победа в последните минути на второто продължение и прати “хрътките” на 1/4 финал срещу Фиорентина, който ще се изиграе на 17-ти януари на “Стадио Ренато Дел’Ара” в Болоня.

Още в началото на първото полувреме на “Джузепе Меаца” ударите към двете врати не липсваха. В 8-та минута топовен удар на Клаасен от Интер бе спасен от Равалия, на когото му се наложи да парира още няколко положения през първата част, които обаче не бяха дотам опасни за да предизвикат притеснение в редиците на Болоня. Малко след това Фабиан от “червено-сините” бе на път да направи гол-шедьовър от въздуха с пета, но топката премина малко над левия стълб на Емил Аудеро.

През втората част Интер приложи много стабилна преса на Болоня и почти не позволи на гостите да минат центъра. Марко Арнаутович не успя да намери мрежата два пъти от перфектни позиции.

В 63-та минута “нерадзурите” получиха шанс да изпълнят дузпа след повикване от ВАР стаичката. Причината за намесата на системата бе, че главният съдия на мача Ла Пена не видя играта с ръка на Кораца в наказателното поле на “хрътките”. Зад топката застана капитанът на Интер Лаутаро Мартинес, който обаче не изпълни дузпата по забележителен начин и вратарят на гостите Равалия спаси.

До изтичането на 90-те минути силната преса на домакините не помогна за реализирането на гол и двата отбора се оттеглиха за кратка пауза преди двете продължения по 15 минути.

Още с подновяването на играта, след гол с глава от корнер в 92-та минута Карлос Аугусто прати топката в мрежата на Болоня и накара своите привърженици да се успокоят, повеждайки с 1-0 в резултата.

Истинската драма обаче стана към края на второто продължение, когато първо Сам Беукема реализира в 112-та минута, а после в 116-та това стори сам срещу вратаря и Дан Ндойе, който надбяга всички и успя да копне Аудеро, пращайки в екстаз хората на Тиаго Мота, които си осигуриха 1/4 финала в турнира.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА