Last news in Fakti

23 Декември, 2023 15:00 1 525 11

Стоичков: Честито, Манчестър Сити! Благодаря на ФИФА за незабравимите емоции!

  • христо стоичков-
  • фифа-
  • футбол-
  • манчестър сити

Когато аз играех, участвахме в Примера дивисион, Купата на краля, Шампионската лига

Стоичков: Честито, Манчестър Сити! Благодаря на ФИФА за незабравимите емоции! - 1

Христо Стоичков беше ВИП-гост на ФИФА на световното клубно първенство в Джеда. Кавалерът на „Златната топка“ изгледа финала, в който Манчестър Сити победи с 4:0 Флуминензе. След двубоя Стоичков коментира и бъдещия формат на световния клубен мондиал, който стартира през 2025 година с 32 отбора.

„Идеята е страхотна и ще има много положително развитие върху футбола. Ще участват най-добрите отбори от Европа и Южна Америка. Шанс да играят срещу тях ще имат и клубове от други континенти и това дава възможност за развитие. Някои се притесняват от претоварване на футболистите, но аз не съм съгласен. Такъв турнир ще има на всеки четири години. Отборите ще играят по три мача в групата и някои ще продължат напред.

Когато аз играех, участвахме в Примера дивисион, Купата на краля, Шампионската лига. Терените не бяха толкова хубави като сега, стадионите също. Никой от нас не е казвал, че е уморен. Всеки искаше непрекъснато да е на терена. Така е и сега. Турнирът ще е върховно удоволствие за феновете, които ще могат да гледат най-добрите отбори на едно място. Футболът е световен феномен, който обединява хората“, заяви Стоичков, цитиран от "Труд".

Той си припомни своя финал за Междуконтиненталната купа през 1992 година с Барселона.

„Вкарах гол на Сао Пауло, но за съжаление загубихме с 1:2. Жалко, че в онези години нямаше възчожност да се изправя срещу тимове от други континенти“, добави Стоичков.

Камата изрази благодарността си към ФИФА за възможността да присъства на финала на Световното клубно първенство. В профила си във Фейсбук той подчерта, че е гледал срещата между Манчестър Сити и Флуминензе в компанията на световния шампион с Бразилия - Жилберто Силва и носителката на „Златната топка“ Алексия Путеяс.

„Честито, Манчестър Сити! Гледах спектакъла със световния шампион Жилберто Силва и носителката на Златна топка Алексия Путеяс! Чао, Джеда! Ще се видим пак! Благодаря на ФИФА за незабравимите емоции!“, написа Стоичков в социалната мрежа.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тишо

    17 5 Отговор
    Честито стоичков, няма реклама без тебе... Очаквам да се появиш и от моноблока, където реално ти е мястото...

    Коментиран от #2

  • 2 Мдааа

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Тишо":

    И на мен писна от тоя👍
  • 3 Ако

    9 4 Отговор
    не е той , дъщеря му ще се поФали с нещо !
  • 4 Хахах

    7 5 Отговор
    Кюрда пак лиже задниците на корумпетата от фифа… продаде се навсякъде и отделно с тея реклами на казина. Иначе го играе много честен.
  • 5 Как може

    8 3 Отговор
    Да се пилеят пари за Миката му , която я изтипосаха за директор на българската професионална футболна лига ?
  • 6 Тоя

    6 4 Отговор
    И от тоалетната чиния почнА да излиза.Боклук долен,само той е ритал топка ,цървул скъсан.
  • 7 бачкатор

    6 3 Отговор
    а уааа стоичков теб кой те освободи от кафланда бряя???ти трябва да работиш по празниците да обслужваш нас клиентите марш бърже в кафлнда на 8 каса че отивам да пазаруваме на сензационно ниските цени...как беше колкото повече пазруваш толкова повече пестиш...мбахахахаа...послание за...
  • 8 Зара

    6 0 Отговор
    Който играи -пичели,който ни играи,ни пичели.
  • 9 Боже,боже

    3 0 Отговор
    Само така.Пишете с големи букви за футбол,за бокс-с това да се гордеем.А шах,математика- те са за неграмотните и п..стаците.
  • 10 Перник

    1 1 Отговор
    Йцо е уникат . Той е пример за покоряване на върховете в спорта. Затова е уважаван от хората , ....а за двуполовите ....не знам защо го мразите толкова
  • 11 Жоро Бекъма

    1 0 Отговор
    Добре, че има късмета да си вадиш парите с краката, а не с главата!